Krista Kiurulle eduskunnan luottamus – näin äänet jakautuivat

16:31

Eduskunta on äänestänyt tänään luottamuksestaan perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuruun (sd.). 

Kiuru sai eduskunnan luottamuksen äänin 106 puolesta, 79 vastaan, 1 tyhjä. Poissa oli 13 kansanedustajaa. Kokoomuksen jättämä epäluottamuslause koski koronakriisin hoitoa, mutta kaatui hallituspuolueiden kansanedustajien äänin.

MTV Uutiset on seurannut eduskunnan luottamusäänestystä hetki hetkeltä tässä artikkelissa. MTV Uutiset Live seurasi äänestystä tämän artikkelin videolla. 

Kokoomuksen kansanedustajat ovat epäilleet, että keväällä tehty selvitys maskeista oli poliittisesti ohjattu ja sillä pyrittiin johtamaan suomalaisia harhaan. Epäluottamuslauseen taakse kerääntyi koko oppositio eli myös perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien kansanedustajat.

Kiuru lupasi tänään tiedotustilaisuudessa parantaa viestintää ja viranomaisten välistä yhteistyötä.Tiedotustilaisuudessa ministeri Kiuru kertoi, että kevään tiedot maskeista eivät puoltaneet yleisen maskisuosituksen antamista. Katso koko tiedotustilaisuuden anti tästä artikkelista.

Kokoomus esitti epäluottamuslauseen

Oppositiopuolue kokoomus esitti Kiurulle epäluottamuslausetta koronakriisin hoidosta ja poukkoilleesta maskilinjasta.

Kokoomuksen kansanedustajat ovat epäilleet, että keväällä tehty selvitys maskeista oli poliittisesti ohjattu ja sillä pyrittiin johtamaan suomalaisia harhaan. Kokoomus on näillä näkymin saamassa epäluottamuslauseensa taakse myös perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit.

Maskeihin liittyvä keskustelu on käynyt tällä viikolla kuumana. THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta kertoi maanantaina Ilta-Sanomissa, että STM oli torjunut THL:n suunnitelmat viestiä maskien käyttämisestä. Laitos olisi halunnut hänen mukaansa kertoa, minkälainen merkitys maskeilla on toisten suojaamisen kannalta ja missä tilanteissa maskia olisi hyödyllisintä käyttää.

Äänestyksen seuranta:

14.16 - Kiuru sai eduskunnan luottamuksen äänin 106 puolesta, 79 vastaan, 1 tyhjä.

14.12 - Eduskunta on päättänyt, että Krista Kiuru nauttii eduskunnan luottamusta.

14.02 - Äänestys alkanut. Äänestys tapahtuu koronatilanteen takia vaiheittain ja se kestää kymmenen minuuttia.

Korjattu kello 14.42, Kiuru nauttii eduskunnan luottamusta. Jutussa puhuttiin aiemmin myös hallituksen luottamuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja