MTV Uutiset paljastaa: Yritystukien leikkauksista sopu budjettiriihessä – työllisyystoimet aiheuttivat suurimman väännön

Hallitus kokoontuu ensimmäiseen budjettiriiheensä – tulevatko korkeakoulurahat täysimääräisenä budjettiin? 17:25
Video: Hallituksen budjettiriihi alkoi aamulla Helsingin Säätytalolla.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallituspuolueet ovat päässeet sopuun 100 miljoonan euron yritystukien leikkauksista budjettiriihessä.

Hallituslähteiden mukaan neuvottelut ovat edenneet melko sopuisasti, koska puheenjohtajien viisikko pystyi sopimaan monista asioista jo eilisisissä neuvotteluissa Kesärannassa.

Valtiosihteereistä koostuva ryhmä toi hallituspuolueiden puheenjohtajille eilen oman ehdotuksensa yritystukien leikkauksista. Asiasta on päästy tänään sopuun budjettiriihessä.

Eniten hiertoa ovat aiheuttaneet työllisyyttä edistävät toimet. Hallitus esittelee tänään 25 kohdan toimenpideohjelman, jolla työllisyyttä on määrä edistää.

Hallituslähde: "Tämä ei jää tähän"

Luvassa ei ole kovia tai yllättäviä ehdotuksia, koska työllisyysryhmille asetettu aikataulu on ollut tiukka. Julkisuudessa esillä ovat olleet muun muassa palkkatuen lisääminen, työperäisen maahanmuuton edistäminen ja TE-palvelujen tehostaminen.

­ – Tämä ei jää tähän. Kehysriiheen syntyy nyt lisää painetta, hallituslähde luonnehtii tilannetta MTV Uutisille.

Hallitusohjelmaan on kirjattu kova tavoite eli 75 prosentin työllisyysaste vuoteen 2023 mennessä. Rajapyykkinä on pidetty ensi syksyn budjettiriihtä, johon mennessä työllisiä pitäisi olla jo 30 000 enemmän.

Budjettiriihi saadaan hyvin todennäköisesti puitua jo tänä iltana, ja hallituksen tiedotustilaisuus järjestettäneen iltakuuden ja seitsemän välillä.

Lue myös:

    Uusimmat