MTV Uutiset paikalla: Kuopion miekkahyökkääjä pyysi omat vanhempansa kuultaviksi oikeuteen – puolustus haluaa kuulla pojan mielenterveyteen liittyvistä asioista

2:03
Opettajat yrittivät auttaa hyökkäyksessä kuollutta naista – katso video

Pohjois-Savon käräjäoikeudessa kuullaan tänään yksi asianomistaja ja syytetyn Joel Marinin nimeämiä todistajia. Aamulla oikeus käsitteli suljetuin ovin Joel Marinille tehtyä mielentilatutkimusta.

MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä.

Ensimmäiseksi aamulla kuultiin miekkahyökkäyksessä kuolleen 23-vuotiaan naisen äidin kirje. Voit lukea kirjeen täältä:

Kello 15.07 Tämän päivän todistajat on kuultu. Huomenna oikeudessa kuullaan kaikkien osapuolten loppulausunnot ja oikeudenkäynti päättyy. MTV Uutiset on paikalla huomennakin seuraamassa istuntoa.

Kello 14.15 Viimeistä puolustuksen todistajaa kuullaan myös salaisena. Hän on yhden asianomistajan äiti ja Marinin asianajajan mukaan myös terveydenhuollon ammattilainen.

Kello 13.48 Puolustuksen kolmatta todistajaa kuullaan niin ikään suljetuin ovin. Ulkopuolisille ei edes käynyt selväksi, kuka tämä todistaja on, mutta ilmeisesti kyse ei ole Marinin sukulaisesta.

Marinin asianajajan mukaan todistaja oli syytetyn läheinen.

Isää kuullaan myös suljetuin ovin

Kello 13.04 Oikeudenkäynti jatkuu lounastauon jälkeen.

Nyt kuultavaksi saapui Marinin puolustuksen kutsumana Joel Marinin isä.

Oikeuden puheenjohtaja totesi aluksi isälle, että tämä luonnollisesti tietää mistä asiassa on kyse.

– Valitettavasti, isä vastasi.

Myös isää kuullaan suljetuin ovin, koska puolustus kysyy häneltä nimenomaan Marinin psyykkiseen terveyteen liittyvistä asioista, jotka eivät ole julkisia.

Syytetyn äiti saapui oikeuteen

Kello 11.01 Nyt käräjäoikeudessa kuullaan syytetyn nimeämiä todistajia. Ensimmäinen kuultava on Joel Marinin äiti. Äiti haluaa itse tulla kuulluksi, vaikka syytettynä on hänen lähiomaisensa.

Joel Marinin puolustus kertoo oikeudelle kutsuneensa äidin paikalle kertomaan pojan mielenterveyteen liittyvistä asioista. Näin ollen koko äidin kuuleminen käsitellään suljetuin ovin.

Opiskelijat pakenivat paniikin vallassa

Kello 10.42 Oikeudessa kuullaan nyt yhtä asianomistajaa. Häntä kuullaan puhelimitse. Nainen oli luokkahuoneessa Savon ammattiopistossa, kun Joel Marin hyökkäsi sinne miekan kanssa.

Naisen kertomus on hyvin samankaltainen kuin muidenkin asianomistajien. Hän muistaa Joel Marinin tulleen tunnille myöhässä ja sisällä hän otti kassistaan miekan esiin. Se herätti hämmennystä luokassa.

Marin löi miekalla ensimmäisenä opettajaa.

– Kun opettaja alkoi huutaa apua, silloin viimeistään kaikki luokassa ymmärsivät, että on tosi kyseessä, nainen kertoi.

Luokan peräosassa istunut nainen pääsi melko nopeasti karkuun huoneesta. Nainen pääsi juoksemaan ulos asti.

– Muistikuvat ovat aika hämärät, koska kaikki kävi niin nopeasti. Siinä kun oli paniikki päällä, niin ei edes muista kaikkea.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja