MTV Uutiset Kiovassa: Tähän puistoon iskeytyi venäläinen ohjus vain reilu viikko sitten – "Jopa istutukset ovat paikallaan aivan kuin iskua ei olisi tapahtunutkaan"

Ukrainalaiset korjaavat sodan jälkiä hämmästyttävällä tahdilla – korjattavaa riittää silti vuosikymmeniksi 1:50
Katso videolta, miltä puolitoista viikkoa sitten ohjusiskussa vaurioitunut puisto näyttää nyt.

Ukrainassa sotimisen aiheuttamien tuhojen korjaamiseen menee vuosikymmeniä, vaikkakin kiovalaiset paikkaavat vahinkoja myös hyvin nopeasti.

Viimeisimpien ohjus- ja drooni-iskujen jäljet ovat nopeimmillaan hävinneet vain päivässä. MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen raportoi sodasta Kiovasta.

Venäläisten tuhotöiden korjaaminen Kiovassa on todella vauhdikasta.

– Tähän Taras Shevchenko -puistoon iskeytyi puolitoista viikko sitten venäläinen ohjus. Tällä hetkellä ohjuksen jättämästä kraatterista ei näy jälkeäkään. Jäljet ja kuopat on maisemoitu, katukiveykset on korjattu. Jopa istutukset ovat paikallaan aivan kuin iskua ei olisi tapahtunutkaan. Joitakin sirpaleita täältä vielä on, Niko Nurminen kertoo.  

Ihmiset kuuntelevat tavallista tarkemmin äänimaisemaa, sillä venäläisten Iranista hankkimia drooneja pääsee yhä ilmapuolustuksesta läpi.

– Ihmiset kuuntelevat kuuluuko pörinää, sillä noita drooneja kutsutaan täällä ”mopedeiksi” niiden käyttäminen kaksitahtimoottorien takia.

Venäjä on onnistunut tuhoamaan infrastruktuuria tuhoamaan eli kaupungissa säästetään sähköä.

– Illan tullen ja yön laskeutuessa ihmiset kävelevät pimeässä eikä katulamppuja tulla sytyttämään.


Lue myös:

    Uusimmat