Mainos

MTV Uutiset Belgian piirityspaikalla: "Hyvin kireä tunnelma"

Poliisilla oli tänään suuroperaatio Brysselissä Molenbeekin lähiössä. Belgian poliisi etsii yhtä iskuun osallistunutta sekä iskuihin mahdollisesti järjestelyapua antaneita henkilöitä. Paikan päällä oleva MTV Uutisten kirjeenvaihtaja kuvailee tunnelmia Molenbeekissa jännittyneeksi.

– Täällä on muutama sata poliisia tutkimassa tätä yhtä tien pätkää. Jotkut sanovat, että poliiseja on paikalla jopa 400. Epäillään, että tämä karkuteillä oleva terroristi olisi täällä tien pätkällä piileksimässä, mutta mitään vahvistusta tähän ei ole saatu, kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo Brysselistä.

Sarasteen mukaan piirityspaikalta on kuulunut pieniä paukahduksia.

– Paukahdukset eivät kuulosta pommilta tai aselaukauksilta, mutta jotain sieltä kuuluu. Täällä on tällä hetkellä hyvin kireä, jännittynyt ilmapiiri ja toimittajiakin katsellaan hyvin epäluuloisesti.

Brysselin Molenbeekin kaupunginosaa on pidetty yhtenä Euroopan jihad-keskuksena.

– Täältä on lähtenyt Irakiin ja Syyriaan nuoria taistelijoita ja Belgian viranomaisten mukaan näitä kaikkia Lähi-idässä taistelleita on noin 800, jopa enemmän. Osa heistä on palannut tänne ja ja näitä henkilöitä epäillään terroritekojen valmistelusta ja suunnittelusta, Saraste sanoo.

Yhden katuosuuden lisäksi viranomaiset ovat eristäneet useita kortteleita ympäri Brysseliä.

– Ihmiset eivät pääse täällä liikkumaan vapaasti. Tietysti tämä epätietoisuus vaivaa, kukaan ei oikein tiedä, mitä on meneillään ja tämä häiritsee kovasti Brysselin arkea.

Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisioperaatio on nyt ohi. Poliisi ei tehnyt ratsiassa pidätyksiä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.