Mainos

MTV Brysselissä: Uusi päivä alkanut rauhallisesti - huoli tulevasta mietityttää

Bryssel on herännyt terrori-iskun jälkeiseen päivään ristiriitaisissa tunnelmissa. Kaupungissa paikalla oleva MTV Uutisten toimittaja Aino Huilaja arvioi, että arki on palautumassa pikkuhiljaa normaaliksi vaikka liikenne toimii vasta osittain.

- Kaupunki on rauhallinen ainakin sen myötä, että paljon vähemmän ihmisiä on liikenteessä kuin normaalisti. Monet ihmiset ovat sanoneet, että edelleen tunnelma on aika odottava ja moni aikoo pysyä edelleen sisätiloissa jos ei ole erityistä asiaa ulos. 

Katukuvassa poliisi ja armeijan sotilaat ovat edelleen vahvasti läsnä. 

- He olivat läsnä ennen näitä iskujakin, mutta nyt vielä paljon voimallisemmin. Julkinen liikenne on vielä osittain kiinni, metro on suurelta osin kiinni ja tämän päivän aikana tulee arvioita siitä avataanko Brysselin lentokenttä jo huomenna, Huilaja kertoo.

1:05

Huoli tulevasta

Belgialaismedioiden mukaan Brysselin iskujen tekijöillä on yhteyksiä Pariisin iskun tekijöihin. Toimittaja Aino Huilaja arvioi Brysselistä, että yhteydet eivät tulleet Belgian viranomaisille yllätyksenä. 

Hänen mukaansa ihmisillä on paljon avoimia kysymyksiä. 

- No se ei varmaankaan täällä yllättänyt, koska tuon perjantaisen Pariisin pääepäillyn kiinniottamisen jälkeen täällä on osattu odottaa sitä mitä reaktioita tämä aiheuttaa. 

Eilisten iskujen jälkeen Brysselissä onkin pohdittu sitä olivatko iskut nimenomaa hyvin suunniteltu kosto kiinniotosta. 

- Tietysti voi olla niin, että tällä pidätyksellä ei ollut mitään tekemistä, ja että tätä olisi suunniteltu jo aiemmin, mutta kyllä tämä kysymyksiä herättää. 

Myös huoli tulevasta painaa selvästi Brysselissä

- Ainakin yksi tekijä on toistaiseksi karkuteillä ja monet puhuvat, että onko tämä kuitenkin vain jäävuoren huippu ja onko odotettavissa vielä enemmän tekijöitä, enemmän apureita, mahdollisia uusien iskujen tekijöitä ja minne sitten mahdollisesti isketään seuraavaksi, Aino Huilaja sanoo.

1:09

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.