Mainos

Video: Belgian poliisin suuroperaatio ohi – Pariisin iskujen avainepäiltyä ei vielä löydetty

Pariisin terrori-iskuihin osallistumisesta epäiltyä Salah Abdeslamia on etsitty laajassa poliisioperaatiossa Belgian Molenbeekin lähiössä.

AFP:n mukaan poliisioperaatio on nyt ohi. Poliisi ei tehnyt ratsiassa pidätyksiä. 

Aiemmin belgialainen radiokanava RTL kertoi Abdeslamin otetun kiinni, mutta belgialainen televisioyhtiö RTBF puolestaan kertoi, että lähiössä on tehty pidätys, mutta kyseessä ei olisi Salah Abdeslam.

Viranomaiset eivät toistaiseksi ole kommentoineet tietoa, mutta ovat vahvistaneet operaation tavoitteena olevan Abdeslamin kiinniotto.

Poliisilla oli suuroperaatio Brysselissä Molenbeekin lähiössä aamusta lähtien.

Viranomaiset eivät ole kuitenkaan voineet vahvistaa, onko epäilty tosiasiassa poliisin piirittämässä atlossa.

Paikan päällä olevan STT:n toimittajan mukaan poliisi on eristänyt alueella kadunpätkän ja paikalle on kerääntynyt paljon epätietoisia asukkaita sekä median edustajia.

– Olen yllättynyt. Tällä alueella kaikki yleensä tuntevat toisensa, kommentoi alueella pitkään asunut marokkolaistaustainen Mohamed Benamar tilannetta.

Abdeslamin veli räjäytti itsensä kahvilassa Pariisissa ja hänen toinen veljensä pidätettiin eilen Belgiassa.

Molenbeekissa asuva Ahlam Beni kertoo STT:n toimittajalle tunnistavansa Abdeslamin. Kun STT:n toimittajan näyttää miehen kuvaa 22-vuotiaan opiskelijan silmät laajenevat järkytyksestä.

– En tunne häntä, mutta tunnistan kasvot. Hän on ystävällinen ja hymyilee aina, nainen sanoo.

Salah Abdeslamia, 26, epäillään iskujen logistiikan järjestämisestä. Belgian media on kutsunut Abdeslamia "yhteiskunnan viholliseksi numero yksi".

Hän oli muun muassa vuokrannut Volkswagen Polo -henkilöauton, joka löydettiin myöhemmin läheltä yhtä iskupaikkaa. Salah on syntynyt Belgian Brysselissä vuonna 1989.

Poliisi tapasi Salahin jo lauantaina, kun hän oli matkalla kohti Belgiaa kahden muun henkilön kanssa. Poliisi kuitenkin päästi kolmikon menemään, sillä mitään epäilyttävää ei käynyt tarkastuksessa ilmi, eikä tieto Salahiin kohdistuvista epäilyistä ollut vielä tavoittanut poliisia.

Auto löydettiin myöhemmin hylättynä Brysselin läheltä.

Korjaus: 16.11.2015 kello 14.10: Salah Abdeslamia ei välttämättä ole otettu kiinni ja aiheesta on ristiriitaisia tietoja. Viranomaiset eivät ole kommentoineet asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.