MTV Urheilun tiedot: Kohuseura Manse PP kaappasi supernimen uudeksi pelinjohtajakseen – riita Toni Kohosen kanssa yhä päällä

Manse PP:n alkutalvi on ollut kohun sävyttämä. Pelinjohtajansa Toni Kohosen kanssa riitaantunut seura on MTV Urheilun tietojen mukaan hankkinut Kohosen tilalle toisen kovan luokan nimen, Sotkamon Jymyn legendan Jani Komulaisen.

Superpesiksen nousukasseuran Manse PP:n alkuvuodessa on riittänyt käänteitä. Viime vuonna uudeksi pelinjohtajaksi palkattu, oman peliuransa viime kauteen päättynyt Toni Kohonen osoittautui tamperelaisseuran näkökulmasta vääräksi valinnaksi.

Manse PP ei jäänyt toimettomaksi tilanteen eskaloiduttua Kohosen kanssa, vaan onnistui houkuttelemaan kovimman mahdollisen nimen korvaajaksi. MTV Urheilun tietojen mukaan tehtävään hyppää sotkamolainen lajilegenda Jani Komulainen. Manse PP vahvisti Komulaisen sopimuksen perjantai-iltana. 

Huiman uran Superpesiksessä tehnyt Komulainen pokkasi pelaajana 12 SM-kultaa ja on toiminut sen jälkeen menestyksekkäästi myös pelinjohtajana.

Komulainen oli Superpesiksen Vuoden pelinjohtaja, kun Sotkamon Jymy nappasi Suomen mestaruuden kaudella 2020. Sitä edeltävällä kaudella Jymy nappasi SM-hopeaa Komulaisen johdolla.

Komulainen, 44, johti Sotkamon Jymyn peliä vuodet 2018–2022 ja jättäytyi sivuun työstään viime syksynä. Sapattivapaa Superpesiksestä jäi siten tällä erää yhden talviloman mittaiseksi.

Kohosen tilanne Manse PP:ssä on sen sijaan edelleen epäselvä, mutta varmaa on se, ettei pelaajalegenda johda tamperelaisten peliä tällä kaudella. Julkisuuteen on myönnetty toistaiseksi vain se, että Kohonen on vapautettu pelinjohtajan tehtävästään.

MTV Urheilun tietojen mukaan seura vääntää tällä hetkellä peistä Kohosen kanssa sopimuksen irtisanomisen ehdoista. Edessä lienee mahdollisesti pitkäksi venyvä oikeustaisto.

– En saa kommentoida asiaa, MTV Urheilun tavoittama Kohonen kuittasi aiemmin tällä viikolla.

Juttua päivitetty klo 20.20: Lisätty Manse PP:n julkaisema vahvistus Komulaisen palkkaamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat