Mainos

MTV Ukrainassa: Sairaalaan osunut tulitusta – ihmiset jonottavat kaduilla

Itä-Ukrainassa piiritetyn Debaltseven kaupungin tilanne on kiristymässä entisestään. MTV:n kirjeenvaihtajan Petri Sarasteen mukaan kaupungista evakuoidaan parhaillaan siviilejä. 

MTV:n kirjeenvaihtaja Petri Saraste on tällä hetkellä odottamassa lupaa siirtyä saarrettuun Debaltseven kaupunkiin Itä-Ukrainassa. Saraste seuraa tilannetta Artemivskin kaupungissa, noin neljänkymmenen kilometrin päässä Debaltsevestä. 

– Tänä aamunakin kaupungissa on käyty kovia taisteluita. Olimme hetki sitten viimeisellä tarkastuspisteellä ja kuulimme sinne asti rakettien ja muiden raskaiden aseiden jylinää, Saraste kuvailee.

Artemiskin kaupungissa on Sarasteen mukaan rauhallista, mutta pitkiä ihmisjonoja näkyy usein.

– Käteinen on tästä kaupungista loppu, ja ihmiset jonottavat eri asioita. Itselläkin alkaa olla vaikeuksia rahan kanssa, koska minulla on vain euroja, enkä ehtinyt vaihtaa rahaa tänne tullessa. Kortit eivät toimi, joten käteinen on ainoa tapa. Arkielämän vaikeus tuntuu joka puolella, sanoo Saraste.  

"Sairaalaan osunut"

Sarasteen mukaan piiritys on yhä käynnissä ja tietoon on tullut myös lisää siviiliuhreja. Uutistoimisto Reutersin mukaan Ukrainan armeija on ilmoittanut Itä-Ukrainan taisteluissa viimeisen vuorokauden aikana kuolleen viisi sotilasta.

– Täällä Debaltseven alueella muun muassa sairaalaan on osunut tulitusta. Sairaalaa evakuoidaan parhaillaan. Meille on annettu nyt lupa mennä armeijan yksikön mukana sinne tarkistamaan tilannetta, mutta toistaiseksi se on ollut liian vaarallista.

Lisäksi armeijan ajoneuvoja on Sarasteen mukaan niin vähän, että kaikki liikenevät ovat käytössä evakuointitehtävissä.

Debaltseven kaupunki on strategisesti tärkeä kulkuyhteyksiensä takia.

– Siellä on ehkä 10 000 ihmistä sisällä. Lisäksi ovat sotilaat, joiden määrää ei kerrota. Vaikka kaupunki on pieni, se on tärkeä, koska se avaa kulkuyhteydet niin Venäjän suuntaan kuin Ukrainankin suuntaan Donetskistam Saraste kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.