Max Verstappen ajoi voittoon, Lewis Hamilton vaikeuksissa Mick Schumacherin kanssa – näin Itävallan sprintti eteni

Katso videolta: Perjantain aika-ajoissa riitti rytinää.

Formula ykkösten kauden toinen sprintti ajettiin lauantaina Itävallassa. MTV Urheilu seurasi tapahtumia hetki hetkeltä.

Red Bullin Max Verstappen ajoi voittoon Itävallan lauantaisessa sprintissä. Ferrarin Charles Leclerc oli toinen ja tämän tallikaveri Carlos Sainz kolmas. Alfa Romeon Valtteri Bottas jäi ilman pisteitä ollen kisassa kymmenes.

Sprintin tulokset:

Sija

Kuljettaja

Talli

Aika/ero

MM-pisteet

1

Max Verstappen

Red Bull

8

2

Charles Leclerc

Ferrari

+1,675

7

3

Carlos Sainz

Ferrari

+5,644

6

4

George Russell

Mercedes

+13,429

5

5

Sergio Perez

Red Bull

+18,302

4

6

Esteban Ocon

Alpine

+31,032

3

7

Kevin Magnussen

Haas

+34,539

2

8

Lewis Hamilton

Mercedes

+35,447

1

9

Mick Schumacher

Haas

+37,163

10

Valtteri Bottas

Alfa Romeo

+37,557

Kierros 23/23: Verstappen ajaa sprintin voittoon ja nappaa kahdeksan MM-pistettä. Pisteille myös Leclerc, Sainz, Russell, Ocon, Magnussen ja Hamilton. Bottas on sprintin kymmenes. Verstappen lähtee sunnuntain kisaan paalulta.

Kierros 23/23: Verstappen lähtee viimeiselle kierrokselle. Vettel joutuu keskeyttämään autoon tulleen vaurion vuoksi.

Kierros 21/23: Hamilton pääsee vihdoin ohi Schumacherista, mutta saksalainen pääsee vielä yrittämään ohitusta DRS:n avulla. Bottas on Schumacherin takana.

Kierros 20/23: Bottas on ottanut Hamiltonin ja Schumacherin kiinni. Ero on alle yhden sekunnin.

Kierros 16/23: Hamiltonilla on vaikeuksia päästä Schumacherista ohi. Bottas on ottanut Hamiltonia kiinni reilulla sekunnilla ja pääsee pian iskuetäisyydelle.

Kierros 14/23: Hamilton ja Schumacher ajavat tiukasti viimeisestä pistesijasta. Schumacher saa loistavasti peitettyä Hamiltonin ohitusyrityksen.

Kierros 12/23: Perez nousee jo viidenneksi, nousua jo kahdeksan pykälää. Bottas on edelleen kymmenentenä. Eroa taakse Norrisiin vajaa kolme sekuntia ja edessä ajavaan Hamiltoniin saman verran.

Kierros 11/23: Keltaiset liput. Albon osuu Vetteliin ja Aston Martin -kuski ajautuu ulos radasta. Vettel peruuttaa hiekalla ja pääsee jatkamaan matkaa.

Kierros 10/23: Perez nousee jo kuudenneksi. Meksikolainen on noussut sprintissä jo seitsemän pykälää. 

Kierros 8/23: Albonille viiden sekunnin aikarangaistus. Williams-kuski pakotti Norrisin ulos radalta. Perez ohittaa upeasti Schumacherin.

Kierros 7/23: Sainz pääsee jo hetkeksi monacolaisesta ohi, mutta lukitsee renkaat kolmosmutkassa ja Leclerc nousee takaisin toiseksi. Verstappen ajaa kärkipaikalla, eroa taakse vajaa kolme sekuntia. Hamilton ohittaa Bottaksen.

Kierros 6/23: Sainz on aivan Leclercin perässä kiinni. Espanjalainen yrittää ohitusta, mutta ei onnistu tällä kertaa. 

Kierros 4/23: Lähdössä pudonnut Hamilton ottaa Bottasta kiinni. Eroa noin sekunti. Verstappen, Leclerc ja Sainz kolmen kärki. Perez nousi lähdössä viisi sijaa ollen nyt kahdeksas. Bottas nousi kolme pykälää.

Kierros 1/23: Verstappen pitää kärkipaikkansa lähdössä, mutta Ferrari-kuskien välillä nähdään tiukkaa kisaamista. Gasly pyörähtää, mutta pystyy jatkamaan matkaa. Bottas on sijalla yhdeksän.

Kello 17.33: Myös Bottaksen tallikaveri Zhoulla on vaikeuksia. Kiinalaisen moottori sammuu pääsuoralla ja lähtö joudutaan uusimaan. Kuljettajat ajavat ylimääräisen lämmittelykierroksen. Zhou joutuu lähtemään kisaan varikolta. Alonson kisa päättyy ennen aikojaan, sillä hänen autonsa siirretään pilttuuseen. Kisamitta putoaa kierroksella ylimääräisen lämmittelykierroksen myötä.

Kello 17.29: Ja siitä lähdetään lämmittelykierrokselle! Fernando Alonso hyytyy lähtöruutuun ja espanjalaisen auto siirretään varikolle. Sprintissä ajetaan 24 kierrosta. Neljä kuljettajaa, Vettel, Latifi, Stroll ja Albon lähtevät pehmeillä renkailla liikkeelle. Kaikilla muilla on keskikovat renkaat.

Kello 17.16: Kauden ensimmäisessä sprintissä Emilia-Romagnassa voittoon ajoi Verstappen. McLaren-kuljettajat olivat molemmat pisteillä, mutta tällä kertaa voi olla vaikeampaa nousta yhtä korkeille sijoille, sillä kaksikko lähtee ruuduista 15 ja 16. Bottas lähti viimeksi ruudusta kahdeksan ja nousi yhden pykälän sprintissä.

Kello 17.10: Perjantain aika-ajoissa nähtiin kohauttava hetki, kun Max Verstappenin fanit hurrasivat Hamiltonin ulosajolle. Mercedeksen tallipomo Toto Wolff antoi oman mielipiteensä tapahtuneesta aika-ajojen jälkeen.

– Me emme tekisi niin meidän kilpailijoillemme ja vihollisillemme, vaikka sitä voisi kuvitella välillämme olevan vihamielisyyttä. Kenenkään ei pitäisi tehdä niin. Meidän täytyy yhdessä F1:n ja teidän kanssanne opettaa ihmisiä, Wolff sanoi.

Kello 16.50: Perjantain aika-ajoissa nähtiin dramatiikkaa, kun Mercedeksen molemmat kuljettajat ajoivat ulos radalta. Lewis Hamiltonin autoon tehtiin vielä korjauksia toisten harjoituksien aikana ja britti pääsi ajamaan vain 14 kierrosta.

Kello 16.45: Tervetuloa liveseurannan pariin. Kauden toinen sprintti käynnistyy kello 17.30 ja ykkösruudusta lähtee Red Bullin Max Verstappen. Alfa Romeon Valtteri Bottas lähtee ruudusta 12 vierellään Red Bullin Sergio Perez, joka putosi lähtöruudukossa alemmaksi hänen kierrosajan tultua hylätyksi ratarikon takia.

Itävallan sprintti, lähtöjärjestys:

1. Max Verstappen, Red Bull

2. Charles Leclerc, Ferrari

3. Carlos Sainz, Ferrari

4. George Russell, Mercedes

5. Esteban Ocon, Alpine

6. Kevin Magnussen, Haas

7. Mick Schumacher, Haas

8. Fernando Alonso, Alpine

9. Lewis Hamilton, Mercedes

10. Pierre Gasly, AlphaTauri

11. Alexander Albon, Williams

12. Valtteri Bottas, Alfa Romeo

13. Sergio Perez, Red Bull

14. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

15. Lando Norris, McLaren

16. Daniel Ricciardo, McLaren

17. Lance Stroll, Aston Martin

18. Guanyu Zhou, Alfa Romeo

19. Nicholas Latifi, Williams

20. Sebastian Vettel, Aston Martin


Lue myös:

    Uusimmat