Charles Leclerc vaikeuksien kautta voittoon – näin Itävallan GP eteni

Katso tästä, miten Itävallan F1-osakilpailussa kävi.

F1-kausi jatkui jälleen, kun vuorossa oli Itävallan osakilpailu. MTV Urheilu seurasi kisaa hetki hetkeltä.

Itävallan GP, liveseuranta:

Lopputulokset:

1) Charles Leclerc, Ferrari
2) Max Verstappen, Red Bull +1,532
3) Lewis Hamilton, Mercedes +41,217
4) George Russell, Mercedes +58,972
5) Esteban Ocon, Alpine +1.08,436
6) Mick Schumacher, Haas +1 kierros
7) Lando Norris, McLaren +1 kierros
8) Kevin Magnussen, Haas +1 kierros
9) Daniel Ricciardo, McLaren +1 kierros
10) Fernando Alonso, Alpine +1 kierros
11) Valtteri Bottas, Alfa Romeo +1 kierros

MAALI: Charles Leclerc voittaa Itävallan GP:n! Max Verstappen on tänään toinen ja Lewis Hamilton täydentää kärkikolmikon!

Valtteri Bottas putoaa viimeisellä kierroksella pistesijojen ulkopuolelle, kun Fernando Alonso nousee suomalaisen ohi.

Kierros 70/71: Charles Leclerc lähtee viimeiselle kierrokselle! Ero Verstappeniin on enää 2,1 sekuntia.

Kierros 67/71: Kierrokset vähenevät ja jännitys tiivistyy. Leclerc tekee erinomaista työtä kaasupoljinongelmistaan huolimatta. Verstappen hiipii kuitenkin lähemmäksi. Ero on 2,8 sekuntia.

Kierros 65/71: Valtteri Bottas nousee Alex Albonin ohi ja nousee kymmenenneksi! Mahtavaa!

Kierros 65/71: Leclerc valittaa yhä oudolta tuntuvaa kaasupoljinta, mutta kierrosajoissa ongelma ei näy. Red Bull viestittää tiedon Leclercin haasteista myös Verstappenille.

Kierros 64/71: Verstappen ja Leclerc ajavat lähes identtisiä kierrosaikoja. Ero Leclercin hyväksi 3,5 sekuntia.

Kierros 60/71: Vihreät liput liehuvat jälleen! Tästä saadaan vielä huima loppu. Leclercin ja Verstappenin ero on 3,8 sekuntia. Samalla Leclerc valittaa, että kaasupoljin tuntuu oudolta. Ei kai vain...

Kierros 59/71: Virtuaalinen turva-auto radalle! Leclerc ja Verstappen tulevat kumpikin varikolle hakemaan mediumit alle.

Kierros 57/71: Ei voi olla totta! Carlos Sainzin moottori syttyy palamaan ja espanjalaisen kisa päättyy! Vaaratilannekin on lähellä, kun Sainzin palava auto lähtee valumaan alamäkeen, kun Sainz on hyppäämässä ulos autosta.

Kierros 54/71: Carlos Sainz ottaa hurjalla tavalla Verstappenia kiinni, joten pian hänkin on aivan Verstappenin kannassa. Verstappen ei pysty ollenkaan vastaamaan Ferrarien vauhtiin.

Kierros 53/71: Charles Leclerc nousee komealla tavalla takaisin kilpailun kärkeen! Monacolainen ei jätä Verstappenille mitään mahdollisuuksia.

Kierros 52/71: Leclerc ajaa jälleen hurjia kierroksia ja ero Verstappeniin on kurottu umpeen. Ohitusyritys on vain ajan kysymys.

Kierros 50/71: Sainz tulee heti seuraavalta kierrokselta sisään ja Verstappen nousee kärkeen.

1) Verstappen
2) Leclerc +2,1
3) Sainz +7,1

Kierros 49/71: Charles Leclerc tulee varikolle! Verstappen nousee Leclercin ohi ja ero on noin neljä sekuntia. Carlos Sainz johtaa kilpailua.

Kierros 48/71: Mick Schumacher ajaa kärjen takana vahvaa kilpailua. Saksalaiskuski nousee Lance Strollin ohi kahdeksanneksi.

Kierros 40/71: Sebastian Vettel pyörähtää hiekalle osuttuaan yhteen Pierre Gaslyn kanssa. Saksalaiskonkari putoaa 17:nneksi.

Kierros 37/71: Verstappen tulee toista kertaa varikolle! Pysähdys onnistuu hienosti ja hollantilainen palaa radalle kolmanneksi Hamiltonin edelle. Hamilton on viiden sekunnin päässä.

Kierros 34/71: Verstappen on tällä hetkellä suurissa vaikeuksissa. Sainzkin ajaa yli sekunnin kovempia kierrosaikoja ja on pian Verstappenin kannassa.

Kierros 33/71: Hurjaa on Charles Leclercin vauhti. Monacolainen kiitää helposti Verstappenin ohi. Leclerc sai tuon näyttämään todella helpolta.

Kierros 32/71: Ja niin vain Leclerc on ajanut Verstappenin kiinni!

Kierros 30/71: Leclerc on aloittanut hurjan takaa-ajon! Ferrari-tähti ottaa Verstappenia kiinni sekunnin kierrosta kohden.

Kierros 29/71: Lewis Hamilton tulee varikolle ja putoaa kuudenneksi Lance Strollin ja Esteban Oconin taakse.

Kierros 28/71: Mielenkiintoista nähdä, miten Verstappenin aikainen pysähdys vaikuttaa hänen kilpailuunsa. Voi hyvinkin olla, että hän joutuu pysähtymään vielä toistamiseen. Ferrarit puolestaan tavoittelevat yhden pysähdyksen kisaa.

Kierros 27/71: Myös Carlos Sainz tulee kärkipaikalta sisään ja Verstappen nousee takaisin kilpailun johtoon. Sainz palaa radalle neljänneksi Lewis Hamiltonin taakse, joka ei kuitenkaan ole vielä tehnyt pysähdystään.

Kierros 26/71: Sergio Perez ajaa varikolle ja keskeyttää kilpailun. Samalla Leclerc tekee ensimmäisen pysähdyksensä. Leclerc putoaa Verstappenin taakse kolmanneksi. Sainz johtaa kilpailua.

Kierros 25/71: Sijoilla 8-11 käydään hurjaa taistelua. Kevin Magnussen nousee komealla ohituksella kahdeksanneksi Lando Norrisin ohi. Norrisin takana Mick Schumacher ohittaa Fernando Alonson.

Kierros 21/71: Valtteri Bottas on tällä hetkellä sijalla 17.

Kierros 19/71: Verstappen on noussut jo kolmanneksi muiden varikkopysähdysten myötä. Verstappen ohitti juuri tyylikkäästi Lewis Hamiltonin.

Kierros 13/71: Verstappen tulee varikolle! Kovat renkaat alle ja hollantilainen putoaa kahdeksanneksi. Yllättävä taktiikkavalinta Red Bullilta.

Kierros 12/71: Charles Leclerc syöksyy Verstappenin rinnalle ja nousee kisan kärkeen! Upea ohitus!

Kierros 10/71: George Russell saa viiden sekunnin aikarangaistuksen avauskierroksen tapahtumista.

Kierros 10/71: Leclerc hakee ohitusta ja nousee Verstappenin rinnalle! Verstappen kuitenkin pitää pintansa ja pysyy kärjessä. 

Kierros 9/71: Leclerc on aivan Verstappenin kannassa kiinni, mutta Red Bull on todella nopea suorilla. Leclerc ei pääse edes yrittämään ohitusta, vaan pitää jatkuvaa painetta yllä.

Kierros 7/71: Valtteri Bottas tulee varikolle, mutta suomalaiskuski pitää sijoituksensa. Suomalaisella on nyt edessään tyhjä rata, joten nyt on aika ajaa kovia kierroksia.

Kierros 6/71: Sijoitukset ovat aika lailla vakiintuneet heti kisan alussa. Leclerc roikkuu alle sekunnin päässä kisaa johtavasta Verstappenista, mutta ei pääse tarpeeksi lähellä yrittääkseen ohitusta.

Valtteri Bottas on sijalla 19.

Kierros 1/71: Sergio Perez ja George Russell osuvat yhteen ja Perez pyörähtää hietikolle! Red Bull -kuski pystyy kuitenkin jatkamaan kilpailua, mutta putoaa kisan viimeiseksi. Perez joutuu vielä tulemaan varikolle.

LÄHTÖ: Verstappen pitää kärkipaikkansa, mutta Russell haastaa Sainzin aggressiivisesti. Ferrarin espanjalaiskuski onnistuu kuitenkin pitämään kolmostilansa.

Kisa on käynnissä!

Kello 16.00: Lämmittelykierros on käynnissä!

Kello 15.53: Tunnelma Itävallassa alkaa tiivistyä. Enää seitsemän minuuttia lähtöön.

Kello 15.43: Tällä kaudella eniten osakilpailuvoittoja on napannut Verstappen, joka on voittanut kuusi osakilpailua. Charles Leclerc on voittanut kahdesti ja Sergio Perez sekä Carlos Sainz kerran.

Kello 15.30: Rengasvalmistaja Pirelli pitää yhden pysähdyksen taktiikkaa nopeimpana vaihtoehtona päivän kisaan.

Kello 15.25: Viime kaudella Max Verstappen voitti molemmat Spielbergin radalla ajetut kilpailut. Verstappen on voittanut Itävallassa neljä kertaa.

Muista kuljettajista voittoa Itävallassa ovat juhlineet Lewis Hamilton (2) ja Valtteri Bottas (2).

Kello 15.13: Eilen ajettu F1-sprintti ei ihmeitä tarjonnut. Max Verstappen nappasi voiton ennen Charles Leclercia ja Carlos Sainzia. Ferrari-kaksikko janoaa varmasti revanssia ja pyrkii nälkäisesti hollantilaisen ohi heti valojen sammuttua.

Kello 15.05: Kuten jo yllä tuli mainittua, Valtteri Bottas starttaa päivän kisaan varikkosuoralta, koska Alfa Romeo teki Bottaksen autoon muutoksia Parc Ferme -sääntöjen alaisuudessa.

Kello 15.00: Mukavaa sunnuntaita arvon lukijat ja tervetuloa jälleen uuden F1-liveseurannan pariin! Tänään kisataan Itävallassa. Valot sammuvat tasan tunnin kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat