Max Verstappen ajoi taas voittoon, Charles Leclercilta huima temppu – näin hieno Las Vegasin GP eteni

F1-kauden 22. osakilpailu ajetaan varhain sunnuntai-aamuna Las Vegasissa. MTV Urheilu seuraa kello 8 alkavaa kisaa hetki hetkeltä.

Las Vegasin GP:

RUUTULIPPU: Max Verstappen voittaa Las Vegasissa! Charles Leclerc on todella viihdyttävän kisan toinen juuri ennen Sergio Perezia.

1) Max Verstappen, Red Bull
2) Charles Leclerc, Ferrari (+2,070)
3) Sergio Perez, Red Bull (+2,241)
4) Esteban Ocon, Alpine (+18,665)
5) Lance Stroll, Aston Martin (+20,067)
6) Carlos Sainz, Ferrari (+20,834)
7) Lewis Hamilton, Mercedes (+21,755)
8) George Russell, Mercedes (+23,091)*
9) Fernando Alonso, Aston Martin (+25,964)
10) Oscar Piastri, McLaren (+29,496)
-----------------
17) Valtteri Bottas, Alfa Romeo (+1.25,350)

*Viiden sekunnin aikarangaistus

Kierros 50/50: Ja mitä vielä! Charles Leclerc ohittaa Sergio Perezin uskomattomalla tavalla juuri ennen ruutulippua! Fantastinen ohitus Ferrari-kuljettajalta!

Kierros 49/50: Näyttää siltä, ettei Leclerc pysty sittenkään haastamaan enää Perezia. Ero on kuitenkin 0,5 sekuntia.

Kierros 47/50: Hamilton ohittaa Alonson ja nousee kahdeksanneksi.

Leclerc on nyt alle sekunnin päässä Perezistä. Vieläkö kakkossijasta saataisiin kunnon taistelu?

Kierros 43/50: Charles Leclerc tekee ajovirheen ja Sergio Perez nousee toiseksi! Kohtalokas virhe jarrutuksessa! Ero kasvaa heti yli sekuntiin.

Kierros 42/50: Tilanne voittotaistelun osalta näyttää nyt toviksi rauhoittuneen. Kahdeksan kierrosta matkaa maaliin!

1) Verstappen 2) Leclerc 3) Perez 4) Piastri 5) Ocon 6) Stroll 7) Gasly 8) Russell 9) Sainz 10) Alonso

Kierros 37/50: Ja Verstappenin vuoro nousta kärkeen! Leclerc on voimaton, kun Verstappen tulee rinnalle ja ohi.

Kierros 36/50: Äsken kisaa johtanut Perez putoaa nyt jo kolmanneksi, kun Verstappen syöksyy suoralla ohi tallitoverinsa.

Kierros 35/50: Mitä kilvanajoa! Leclerc nousee takaisin kärkeen yllättämällä Perezin hienolla ohituksella! Tässä kisassa riittää tapahtumia!

Kierros 34/50: Verstappen jatkaa nousuaan ja on nyt kolmantena! Ero Leclerciin ja Pereziin on vain hieman yli sekunti.

Kierros 32/50: Tyylikäs ohitus! Sergio Perez nousee kilpailun kärkeen hienolla tavalla! Leclerc ei pysty pitämään meksikolaista takanaan.

Kierros 31/50: Perez on aivan Leclercin kontissa kiinni, mutta ei ole vielä pystynyt yrittämään ohitusta. Piastri on puolestaan 1,1 sekunnin päässä Perezistä. Kärkitaistelu käy kuumana!

Taaempana Verstappen on ohittanut Gaslyn ja on nyt neljäntenä.

Kierros 30/50: Tässä järjestys:

1) Leclerc 2) Perez 3) Piastri 4) Gasly 5) Verstappen 6) Ocon 7) Albon 8) Stroll 9) Russell 10) Sainz... 18) Bottas

Kierros 29/50: George Russell todetaan syylliseksi Verstappenin ja Russellin osumaan ja Mercedes-kuski saa viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Kierros 29/50: Leclerc hoitaa uusintalähdön erinomaisesti. Pierre Gasly haastaa Sergio Perezin, mutta meksikolainen pitää pintansa. Piastri kuitenkin kuittaa Gaslyn ja nousee kolmanneksi!

Kierros 28/50: Charles Leclerc meinasi menettää autonsa hallinnan lämmitellessään renkaitaan, mutta selviää säikähdyksellä. Leclerc valittaa renkaidensa kylmyyttä.

Kierros 26/50: Turva-auto! Radalle jää sen verran hiilikuidun palasia, että turva-auto joudutaan ottamaan radalle. Sainz, Perez, Russell ja Verstappen tekevät varikkopysähdyksensä.

Leclerc johtaa, mutta Perez hyötyy tästä valtavasti ja nousee peräti toiseksi!

Kierros 25/50: Nyt osuu! Verstappen hakee ohitusta Russellista, joka ei kuitenkaan luovuta. Lopputuloksena kaksikko osuu yhteen ja pieniä palasia lentää ilmaan. 

Verstappen nousee neljänneksi.

Kierros 24/50: Russell ja Verstappen ovat ajaneet Sainzin kiinni, mutta espanjalainen puolustaa paikkaansa vahvasti pelaten näin hienosti tiimitoveri Leclercin pussiin.

Kauaa Sainz ei kuitenkaan pysty pitämään kaksikkoa takanaan, vaan Russell ja Verstappen syöksyvät lopulta Sainzin ohi sijoille neljä ja viisi.

Kierros 22/50: Charles Leclerc tekee kärkipaikalta varikkopysähdyksensä ja palaa radalle kolmanneksi. Sergio Perez johtaa nyt kisaa ennen Lance Strollia, mutta kumpikaan ei ole vielä pysähtynyt.

Kierros 17/50: Lewis Hamilton on osunut yhteen Piastrin kanssa ja britti saa hitaan rengasrikon. Hamilton yrittää madella varikolle.

Kierros 16/50: Leclerc syöksyy Verstappenin ohi ja ottaa kärkipaikan itselleen. Verstappen tulee samalta kierrokselta varikolle ja kärsii samalla viiden sekunnin aikarangaistuksensa.

Verstappen putoaa Russellin taakse sijalle 11.

Kierros 15/50: Charles Leclerc on hiipinyt alle sekunnin päähän Verstappenista! Kolmossijalla ajava George Russell puolestaan avaa varikkopelin kärjen osalta ja tulee sisään.

Kierros 11/50: Lewis Hamilton on aloittanut nousunsa. Brittitähti on nyt kymmenentenä ja jahtaa yhdeksäntenä ajavaa Kevin Magnussenia.

Kierros 8/50: Max Verstappen saa viiden sekunnin aikarangaistuksen avauskierroksen ohitusliikkeestään!

Kierros 7/50: Verstappen ottaa erinomaisen uusintalähdön ja pitää kärkisijansa. Myös muiden kärkisijojen osalta sijoitukset pysyvät ennallaan. Taaempana Oscar Piastri ohittaa Yuki Tsunodan ja nousee kymmenenneksi.

Kierros 5/50: Vieläkin ajetaan turva-auton takana, joten on hyvä aika päivittää tämänhetkinen järjestys:

1) Verstappen 2) Leclerc 3) Russell 4) Gasly 5) Albon 6) Sargeant 7) Ocon 8) Magnussen 9) Hülkenberg 10) Tsunoda... 19) Bottas

Turva-auto tulee sisään tältä kierrokselta!

Kierros 3/50: Turva-auto radalle! Lando Norris on seinässä! Britti-kuljettaja ilmoittaa kuitenkin olevansa kunnossa.

Carlos Sainz tekee turva-auton aikana varikkopysähdyksen jo tässä vaiheessa kisaa.

LÄHTÖ: Max Verstappen saa paremman lähdön kuin Charles Leclerc ja syöksyy Ferrari-kuskin rinnalle. Verstappen ajattaa monacolaisen tarkoituksella leveäksi ja ottaa kärkipaikan. 

Valtteri Bottaksella on karmivaa epäonnea ja suomalainen putoaa koko joukon hännille osuttuaan yhteen Fernando Alonson kanssa! Virtuaalinen turva-auto tulee radalle!

Kello 8.00: Kuljettajat lähtevät lämmittelykierrokselle!

Kello 7.45: Seuraavaksi USA:n kansallishymnin vuoro. Esittäjänä Donny Osmond.

Kello 7.35: Kuten yllä tuli jo mainittua, Vegasin kisapäivä käynnistyi haastavasti, kun yksi kuljettajien paraatiin osallistunut klassikkoauto sylkäisi öljyt pääsuoralle juuri Max Verstappenin lähtöruudun tuntumaan.

Kisajärjestäjät ovat tehneet siis kisastartin alla runsaasti töitä saadakseen öljyn pois radalta.

Kello 7.20: Paalupaikalta aamun kisaan lähtee Ferrarin Charles Leclerc ennen Max Verstappenia ja George Russellia.

Valtteri Bottas lähtee kisaan hyvistä iskuasemista lähtöruudusta seitsemän.

Kello 7.15: Oikein hyvää huomenta ja tervetuloa F1-liveseurannan pariin. Tänään ajetaan Las Vegasin sykkeessä. Kisa käynnistyy noin 45 minuutin kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat