MTV seuraa hetki hetkeltä Pariisin iskuja: FBI auttaa tutkinnassa, Britanniassa erikoisjoukot kaduille

Pariisissa myöhään perjantai-illalla alkaneessa terrori-iskujen sarjassa on vahvistettu kuolleen 129 ihmistä. Haavoittuneita on noin 350, heistä noin sadan tila on vakava. Terroristijärjestö Isis on ilmoittanut olevansa iskujen takana.

Terrori-iskuja tehtiin yhteensä kuudessa eri paikassa. Ampumisia tehtiin viidessä paikassa eli Bataclan-konserttisalissa, yhdessä baarissa ja toisen baarin edustalla sekä kahdella kadulla. Lisäksi pariisilaisen jalkapallostadionin alueella tapahtui kolme räjähdystä, joista ainakin yhden aiheutti itsemurhapommittaja. 

Iskuista tuhoisin tehtiin Bataclan-konserttisalissa. Hyökkäjät pitivät yli sataa ihmistä panttivankinaan tilassa. Poliisi teki yöllä rynnäkön saliin, jonka yhteydessä kuoli ilmeisesti neljä hyökkääjää. Konserttisalista on löytynyt eri lähteiden mukaan yli 100 kuolonuhria.

Ranskan presidentti Francois Hollande on julistanut maahan hätätilan. Aluksi uutisoitiin, että Ranskan rajat olisi suljettu, mutta myöhemmin kerrottiin, että rajavalvontaa on tiukennettu.

10:54 Live-seuranta päättyy, jatkamme uutisointia normaalisti nettisivuillamme.

08:03 Japani tiukentaa turvatoimia Ranskan lähetystöllä Tokiossa ja muilla Ranskalle kuuluvilla instituuteilla eri puolilla Japania. Asiasta kertoo Asahi Shimbun.

07:00 Ranskan terroriepäilty ollut poliisin seurannassa vuodesta 2010. Hänellä kerrotaan olleen rikosrekisteriä pikkurötöksistä.Häntä ei myöskään ollut liitetty terroristitutkintaan tai terrorijärjestöihin.  

05.00 G20-ryhmän kokous Turkin Antalyassa alkaa tänään, kokous oletettavasti keskittyy terrorismin torjuntaan.

04.42 Hillary Clinton sanoi demokraattien vaaliväittelyssä, että ISIS pitää kukistaa. Hän painotti, että Yhdysvallat ei ole sodassa islamin vaan väkivaltaista ääriliikkeiden kanssa.

04.10 Yhdysvalloissa demokraattipuolueen presidenttiehdokkaat aloittavat vaaliväittelyn pitämällä hiljaisen hetken iskujen uhreille.

03.32 MyösPanama on tiukentanut terroristiuhan arviotaan Pariisin iskujen jälkeen. Panama tiukentaa turvatoimia muun muassa Panaman kanavalla.

03.20 Pariisin terrori-iskujen yhdeltä paikalta löydetty Syyrian passi voi olla väärennös, sanoo yhdysvaltalainen turvallisuuslähde CBS-uutiskanavalle. Lähteen mukaan passissa oleva numerosarja ei täsmää aitoihin Syyrian passeihin.

02.44 FBI ja muut Yhdysvaltojen viranomaiset tekevät yhteystyötä Ranskan viranomaisten kanssa, jotta iskuista saataisiin uutta tietoa.

02.35 Yksi Pariisin terrori-iskujen toteuttajista yritti sisään jalkapallostadionille, mutta pysäytettiin portilla, kirjoittaa The Wall Street Journal.

02.05 Etelä-Korea kehottaa kansalaisiaan välttämään matkustamista Pariisiin.

01.40 Uhrien joukossa on runsaasti ulkomaiden kansalaisia, muun muassa yksi ruotsalainen.

01.20 Britannia on aloittanut Pariisin terrori-iskujen takia suurimman terrorisminvastaisen operation sitten niin kutsuttujen 7/7-iskujen Lontoossa vuonna 2005.

00.47 Pariisin iskut voivat vaikuttaa myös Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin, arvelee uutistoimisto Reuters. Kansallinen turvallisuus, rajavalvonta ja terrorismin vastainen taistelu voivat nousta entistä suurempaan asemaan vaalikamppailussa.

00.23 Venäjän kansallinen turvallisuuspalvelu on nostanut valmiustilaansa Pariisin iskujen takia. Turvallisuuspalvelu on nyt "korkeassa hälytystilassa", maan viranomaiset kertovat.

00.10 Yhden terrori-iskusta epäillyn isä ja veli on pidätetty, kertoo uutistoimisto AFP.

00.05 Iso-Britannian hallitus pitää tänään kriisitapaamisen Pariisin iskujen vuoksi. Asiasta kertoi maan sisäministeri Theresa May.

00.00 Äärioikeistopuolue Kansallisen rintaman johtaja Marine Le Pen vaatii, että maan hallitus kiristää turvatoimia, jotta ranskalaiset olisivat jatkossakin turvassa.

23.35 Kreikan hallituslähteiden mukaan on todennäköistä, että Pariisin hyökkääjistä ainakin kaksi oli tullut Eurooppaan Kreikan kautta. Aiemmin kerrottiin, että Pariisissa ampumispaikalta löytynyt Syyrian passi kuului turvapaikanhakijalle, joka rekisteröityi lokakuussa Kreikkaan.

23.15 Ranskan sisäministeriö kertoo, että Pullman-hotellin hälytys oli väärä. Aikaisemmin kerrottiin, että Eiffel-tornin lähellä sijaitsevan Pullman-hotellin ympäristössä olisi nähty useita raskaasti aseistettuja poliiseja. Tieto ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa.

23.00 Eiffel-tornin alue Pariisissa on evakuoitu. Poliisi on myös sulkenut Champs de Marsin maanalaisen aseman.

22.32 Myös Helsingissä on surtu Pariisin iskun uhreja. Kynttilämielenosoitus terrorismia vastaan keräsi kourallisen ihmisiä Helsingin Kansalaistorille illalla.

Mielenosoittajat muodostivat kynttilöistä rauhanmerkin surmattujen muistoksi.

22.18 MTV:n Pariisin-kirjeenvaihtaja Helena Petäistöä kokeneempaa Ranskan ja ranskalaisuuden tuntijaa ei kenties ole. "Pariisi suree syvästi, mutta toripuheissa päällimmäisenä tunteena on kiukku. Nyt Isisin porukalle on todella näytettävä." Lue koko Petäistön kolumni Attentaattien Pariisi tästä.

21.42 Yksi näyttävimmistä muistohetkistä koettiin New Yorkin Metropolitan-oopperassa iltapäivällä paikallista aikaa.

Tenorilegenda Placido Domingon johtaman oopperassa oli iltapäivän matineaohjelmassa Puccinin Tosca. Esitys alkoi kuitenkin oopperan kuoron sekä yleisön yhdessä laulamalla Ranskan kansallishymnillä, Marseljeesillä.

21.40 Brittilehti Guardianin mukaan ranskalaissyntyinen hyökkääjä oli syntynyt vuonna 1985, hän oli lähiöstä noin 30 kilometrin päässä Pariisista. Hänellä oli rikosrekisteri vuodesta 2004. Hänestä oli merkintä ääri-islamistina vuodesta 2010, mutta hän ei ollut koskaan ollut vankilassa.

21.38 Pitäisikö Pariisin terrori-iskuista oikeastaan edes yllättyä? Tätä pohtii MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainenkommenttikirjoituksessaan.

21.16 Kuopion kaupunki liittyi tunnustamaan Ranskan värejä. Katso kuva Musiikkikeskuksen valaistuksesta Twitteristä.

20.31 Ranskan syyttäjänviraston arviossa loukkaantuneiden määrä on noussut rajusti aiemmasta kahdestasadasta yli 350:een.

20.28 Belgian syyttäjänvirasto vahvistaa aloittaneensa Pariisin iskuihin liittyvän terrorismitutkinnan. Useita pidätyksiä on tehty Brysselissä.

20.27 Auton iskuja varten hankkinut pysäytettiin syyttäjien mukaan lähellä Belgian rajaa.

20.25 Syyttäjäviraston mukaan yksi Bataclanin konserttisaliin iskeneistä oli "poliisin vanha tuttu".

20.24 Syyttäjäviraston mukaan iskuja tehneistä seitsemän on kuollut. Hyökkääjät muodostivat kolme erillistä ryhmää iskuihinsa.

20.20 Iskuja tutkivan Pariisin syyttäjäviraston mukaan iskussa on kuollut 129 ihmistä, mutta luku tulee kasvamaan. Lähes sata loukkaantuneista on kriittisessä tilassa.

19.50 Ulkoministeri Timo Soini (ps.) sanoo, että terrorille ei saa antaa periksi. Soini puhui Pariisin iskuista MTV:n Seitsemän uutisissa ja lisää netin jutussamme.

– Elämän on jatkuttava hankalasta tilanteesta huolimatta. Terrori ja väkivalta eivät saa voittaa. Mikään totalitäärinen ideologia ei ole voittanut aiemminkaan: ei kommunismi, ei fasismi. Ei tule jihadismikaan voittamaan, sille ei saa antaa periksi, sanoi Soini.

19.27: Suomessa vieraillut yhdysvaltalainen asiantuntija Mohamed Elsanousi sanoo, että dialogi viranomaisten ja uskonnollisten yhteisöjen välillä on avainasemassa terrorismin torjunnassa.

19.12 Guardianin mukaan Belgian poliisi on tehnyt lukuisia pidätyksiä Brysselissä. Poliisin mukaan Pariisin iskun tekijöistä kolme kahdeksasta oli peräisin Brysselistä.

19.02: Maailmanpolitiikassa pitäisi syntyä ajatus taistelusta yhteistä vihollista, terrorismia, vastaan, sanoo presidentti Sauli Niinistö.

19.00 Pariisissa ampumispaikalta löytynyt Syyrian passi kuului Kreikassa lokakuussa rekisteröityneelle turvapaikanhakijalle, kertoo turvallisuudesta vastaava kreikkalaisministeri STT:n mukaan.

18.59 Euroopan unioniin kuuluvien valtioiden hallitukset ovat julkaisseet yhteisen julistuksen Pariisin terrori-iskujen jälkeen.

– Tämä oli hyökkäys meitä kaikkia vastaan. Vastaamme uhkaan tarvittavilla toimilla ja armottomalla päättäväisyydellä, julistuksessa sanotaan.

Julistuksen mukaan Euroopassa tehdään kaikki mahdollinen, jotta Ranska on turvallinen paikka elää ja asua.

18.35 Bataclan-konserttisalin naapurissa asuva Irene de Boisgrollier valvoi lastensa kanssa, kun seinän takana tapettiin yli 80 ihmistä.

– Kuulimme kaiken, laukaukset ja poliisin rynnäkön, Boisgrollier kertoi STT:lle.

Boisgrollier päätti mennä aamulla kotikadun kahvilan terassille aamiaiselle, vaikkei normaalisti sitä tee – vain osoittaakseen, että elämä jatkuu.

Lue koko juttu tästä.

18.33 Seitsemän uutisten lähetys sekä sitä seuraava Uutisekstra keskittyvät tänään Pariisin terrori-iskuihin. Lähetyksessä luvassa on suora puhelinhaastattelu Pariisista toimittaja Helena Liikaselta sekä ulkoministeri Timo Soinin kommentit suorassa lähetyksessä. Uutisekstran haastattelussa on terrorismitutkija, tutkiva upseeri Antti Paronen Maanpuolustuskorkeakoulusta.

18.17: Pariisin iskujen järjestäjäksi ilmoittautunut terroristijärjestö Isis varoittaa uusista iskuista. Lue koko julistus täältä.

18.15 Synkät uutiset Ranskasta eivät lopu: Ainakin viisi ihmistä on kuollut testiajossa olleen luotijunan suistuttua raiteilta Strasbourgissa.

18.14 Pariisin terrori-iskujen kaltainen teko Suomessa pakottaisi poliisin jättämään ainakin hetkellisesti arkipäivän keskeisiä toimintojaan hoitamatta. Näin arvioi osastopäällikkö Kauko Aaltomaa sisäministeriön poliisiosastosta STT:lle.

17.55 Tämä on ranskalainen tapa käsitellä terrorismia: Tuntematon mies alkoi soittaa Bataclan-teatterin eteen tuodulla pianolla John Lennonin Imagine-kappaletta.

Guardian julkaisi esityksestä videon.

17.30Matkustajalento Amsterdamista Ranskaan on peruttu uhkaavan tviitin vuoksi. 

17.18 Ranskan äärinationaalisen Kansallinen rintama -puolueen puheenjohtaja Marine Le Pen: Ranska ja ranskalaiset eivät ole enää turvassa. 

17.15 Isku lukeutuu Euroopan historian tuhoisimpiin rauhan aikana.

17.07 Pariisin iskua on muistettu maailmalla näyttävästi.

16.59 Iskusta epäiltyjen ruumiiden tunnistus DNA:n avulla on alkanut. Viranomaisten mukaan tunnistus voi viedä pitkään, koska ruumiit ovat pahoin tuhoutuneet.

16.55 Pariisissa kahden viikon päästä alkavaa kansainvälistä ilmastokokousta ei peruta eikä siirretä. Paikalle odotetaan kymmeniä valtionpäämiehiä.  

16.53 Pääministeri Juha Sipilä kommentoi Pariisin iskuja televisiokameroille. 

6:12

16.50 Paikalta on löydetty myös Egyptin passi.

16.48 Jalkapallostadionin lähelle iskenyt syyrialainen oli passin mukaan syntynyt vuonna 1990. 

16.45 Poliisi kertoo, että tunnistettu ranskalaisterroristi oli entuudestaan tuttu radikalisoituneita henkilöitä seuraavalle poliisille. 

16.42 Euroopasta on tullut vaarallisin alue länsimaissa, kirjoittaa The Huffington Post.

16.39 Lehdet: Konserttisaliin hyökänneet itsemurhaiskijät puhuivat erittäin sujuvaa ranskaa, kertovat äänitteet.

16.37 Kuolleiden joukossa on kaksi Tunisian kansalaista.

16.22 Taidemuseo Louvre on suljettu tragedian vuoksi.

16.08 Ainakin kaksi belgialaista on kuollut Pariisin iskuissa, kertoo Belgian ulkoministeriö. Belgian pääministeri kehotti kansalaisia välttämään matkustamista Pariisiin. Yhdysvaltain ulkoministeriö puolestaan ilmoittaa, että haavoittuneiden joukossa on amerikkalaisia. 

16.04 Bataclan-konserttisalissa olleen silminnäkijän mukaan yksi sinne iskeneistä oli nainen. Tiedotusvälineet kertovat myös, että jalkapallostadionin lähelle iskeneeltä itsemurhapommittajalta on löytynyt Syyrian passi.

15.55 MTV:n kirjeenvaihtaja Helena Petäistö kertoo pariisilaisten olevan järkyttyneitä iskuista, mutta vaativan myös kovempia toimia Isisiä vastaan. Protestiksi iskuille ihmiset suorittivat tänäänkin viikonloppuostoksiaan toreilla tavalliseen tapaan.

15.45 Ranskan poliisi on tunnistanut yhden eilisistä terroristeista. Hänen kerrotaan olevan ranskalainen ja syntyisin Pariisin esikaupunkialueelta.

15.40 Ranskan poliisi etsii mustaa autoa, jonka epäillään liittyvän viimeöisiin terrori-iskuihin. Auto on musta Seat, jolla on ulkomainen rekisterikilpi GUT 18053. 

15.37 Pariisilaiset ovat kunnioittaneet iskujen uhrien muistoa monin tavoin. Arviolta sata ihmistä tappaaneen iskun kohteeksi joutuneen Bataclan-konserttisalin edustalla kuultiin musiikkia, kun polkupyörällään paikalle pianon tuonut mies ryhtyi soittamaan.

15.31 Eiffeltorni on suljettu vierailijoilta.

15.28 Viikonlopun urheilutapahtumat Pariisin alueella on peruttu.  

15.23 Tiedot aseistautuneiden miesten takaa-ajosta Pariisissa ovat osoittautuneet perättömiksi. Turvallisuusjoukkojen kiinnostuksen oli herättänyt moottoritiellä yllättäen reittiä vaihtanut auto, jonka epäiltiin pakoilevan poliiseja. Sen kerrotaan kuitenkin päättäneen vain viime hetkellä vaihtaa reittiä. 

15.03: Le Parisien -lehti kertoo, että poliisi on ajanut takaa Citroën-autoa Yvelinesissä Pariisin kaakkoisosassa. Autossa olisi lehden tietojen mukaan neljä raskaasti aseistautunutta miestä.

14.55 Ranskalaisen diplomaattilähteen mukaan Ranskan hallitus ei harkitse Pariisin kansainvälisen ilmastokokouksen perumista tai siirtämistä toiseen paikkaan terrori-iskujen takia. Kokouksen turvatoimia saatetaan tiukentaa. Ilmastokokouksen on määrä alkaa reilun kahden viikon kuluttua. Kokouksen avajaispäivänä paikalle odotetaan useita kymmeniä valtioiden johtajia.

14.50 MTV:n päätoimittaja Merja Ylä-Anttila vaatii kolumnissaan eurooppalaista yhtenäisyyttä ryhdistäytymään.

– Terroristit pyrkivät haastamaan elämäntapamme, haavoittamaan turvallisuuden tunnettamme, synnyttämään pelkoa ja rajoittamaan vapauttamme. Siksi juuri näissä ei pitäisi antautua. Ei muuttaa avointa elämäntapaamme, ei antaa ylivaltaa pelolle, ei rajoittaa vapauksiamme, Ylä-Anttila kirjoittaa.

14.46 MTV Uutiset haastatteli nuoria musliminaisia Pariisissa. Lue koko juttu tästä.

14.44 Ulkoministeriön matkustustiedote kehottaa normaalia suurempaan varovaisuuteen Pariisissa ja muissa Ranskan suurkaupungeissa.

14.18 Eri puolilla maailmaa on osoitettu myötätuntoa Ranskalle Pariisin terrori-iskujen vuoksi. Monien maiden ja kaupunkien näyttävät patsaat ja muut tunnetut maamerkit on valaistu Ranskan lipun värein. Lue koko juttu täältä.

Sini-valko-punaisen ulkokuoren saivat muun muassa Sydneyn oopperatalo, New Yorkin One World Trade Centerin huippu sekä lukuisat tv-tornit Kanadassa.

14.12 Isisin viestissä kerrotaan "kahdeksan räjähdevöin ja rynnäkkökiväärein aseistautuneen veljen" tehneen iskut "ristiretkellä" olevaa Ranskaa vastaan. Kohteet valittiin järjestön mukaan tarkkaan. Järjestön mukaan Ranska säilyy Isisin tärkeänä kohteena, jos maa jatkaa nykyisellä linjallaan. 

14.10 BBC:n mukaan iskussa kuolleiden vahvistettu lukumäärä on nyt 128. 

14.07 Sisäministeri Petteri Orpo sanoi pitämässään tiedotustilaisuudessa, että Pariisin iskuilla ei ole tiedettyjä yhteyksiä Suomeen. Orpon mukaan Suomeen kohdistunut terrorismiuhka on kohonnut viime vuodesta. Lue koko juttu täältä.

14.05 Viime torstaina Baijerissa Etelä-Saksassa pidätetty montenegrolainen mies oli mitä ilmeisimmin matkalla Pariisiin. Miehen henkilöautosta löytyi suuri määrä aseita ja räjähteitä.

13.40 Sosiaalisessa mediassa leviää Isiksen ilmoitus siitä, että se on iskujen takana. 

13.35 Paavi on Franciscus on tuominnut Pariisin iskut epäinhimillisinä. "Näille asioille ei ole oikeutusta. Tämä ei ole inhimillistä" Paavi sanoi puhelimessa Italian katoliselle televisiolle. 

13.30 Syyrian presidentin mukaan länsimaiden tuki Syyrian kapinallisille on vaiudittanut "terrorin leviämistä" ulkomailla. 

13.10 Isiksen mukaan Pariisin iskut ovat vastaus islamin profeetan loukkauksille ja ilmaiskuille Isiksen alueella. Isis on myös julkaissut päiväämättömän videon, jossa kehotetaan muslimeja tekemään iskuja Ranskassa, jos he eivät pysty matkustamaan Syyriaan.

13.03 Gatwickin lentokentän Pohjois-terminaali Lontoossa on evakuoitu varatoimenpiteenä, kertoo lenkokenttä Twitterissä.

12.56 Isiksen mukaan iskujen tarkoituksena oli osoittaa Ranskalle, että se pysyy järjestön ykköskohteena niin kauan, kuin maa pysyy nykyisellä linjallaan.

12.52 Isis on julkaissut virallisen lausunnon, jossa se vahvistaa olevansa Pariisin iskujen takana. Järjestön mukaan iskut olivat tarkoin suunniteltuja.

12.39 Venäjän presidentti Vladimir Putin vetoaa kansainväliseen yhteisöön terrorisminvastaisessa taistelussa. "Tämä tragedia on jälleen uusi todiste terrorismin barbaarimaisuudesta, joka haastaa koko sivilisaation", Putin sanoo Ranskan presidentille lähettämässään viestissä.

Kello 12.35 Britannian pääministeri David Cameron on kutsunut koolle brittihallituksen hätäkomitean Pariisin iskujen takia. Britannian terroristiuhan arvioidaan olevan "vakava", mikä tarkoittaa sitä, että terrori-iskun mahdollisuutta pidetään hyvin todennäköisenä. 

Klo 12.24 Sisäministeriön Päivi Nerg  STT:lle: Rajatarkastuksien tehostaminen Suomessa on normaali toimenpide, kun Euroopassa iskuja. Suomi-kytkentöjä ei ole tullut esiin.

Klo 12.19 Ranskan presidentti Hollanden mukaan Pariisin terrori-iskut teki Isis-äärijärjestö. Iskut suunniteltiin ulkomailla mutta niiden toteuttamiseen saatiin apua Ranskan sisältä.

Presidentti on julistanut Ranskaan kolmen päivän kansallisen suruajan iskujen johdosta.

Klo 11.49 Ulkopoliittisen instituutin tutkija Teemu Sinkkosen mukaan Pariisin iskujen takana on todennäköisesti ranskalainen ryhmittymä. Sinkkonen sanoo STT:lle, että ääri-islamistiseen järjestöön, muttei välttämättä Isisiin tai al-Qaidaan.

Klo 11:20 Independentin mukaan terrorijärjestö Isis on ilmoittautunut Pariisin iskujen tekijäksi. 

Klo 11:04 MTV Uutisten nettisivuilta voi seurata klo 13 sisäministeri Petteri Orpon tiedotustilaisuutta. 

Klo 11:01 Rajavartiolaitos tehostaa rajatarkastuksia Helsingin lentoasemalla ja satamissa. Syynä ovat Pariisin terrori-iskut. 

Klo 11:00 Viranomaislähteiden mukaan Pariisin iskussa on kuollut lähes 130 ihmistä. Haavoittuneita on miltei 200, joista puolet on kriittisessä tilassa.

10:19 Valtiovarainministeri Alexander Stubb Ylelle: Kriisitaso on korkeimmillaan esimerkiksi Espanjan, Tanskan ja Britannian tyyppisissä maissa. Iskujen uhkan ei pitäisi kohdistua Suomeen. 

10:14 Ulkoministeri Timo Soini kommentoi netin erikoislähetyksessä Pariisin terrori-iskuja hetken kuluttua.  

9:46 Suomen hallitus on valmis kokoontumaan tarvittaessa, kerrotaan valtioneuvoston viestinnästä. 

9.46 MTV3-kanavalla nähdään ylimääräinen uutislähetys Pariisin terrori-iskuista klo 12.05. 

9:27 Pääministeri Juha Sipilä: Suomen hallitus tuomitsee jyrkästi Ranskassa tehdyt terrori-iskut.

9:23 Finnair lentää tänään Pariisin normaalisti terrori-iskuista huolimatta. 

9:07 Ulkoministeriön lehdistöneuvos: Suomalaisilta ei ole tullut tiedusteluja, että omaisia olisi Pariisissa kateissa. Suomalaisuhrien mahdollisuutta ei silti voi sulkea pois. 

9:00 MTV Uutiset lähettää erikoislähetyksen Pariisin terrori-iskuista. 

8:47 SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan viattomiin ihmisiin kohdistuvat iskut ovat pelkurimaisia ja täysin tuomittavia. 

Terroristit iskivät Bataclan-konserttisaliin, missä oli keikalla yhdysvaltalainen Eagles Of Death Metal -bändi. 

7:56 Supon ylitarkastaja Tuomas Portaankorvan mukaan Suomen viimeviikkoisen uhka-arvion noston ja Ranskan tapahtumien välille ei voi vetää yhtäläisyyksiä. Suomi on eri tilanteessa kuin Ranska. 

7:47 Suomen presidentti Sauli Niinistö tuomitsee jyrkästi Pariisin terrori-iskut. Hänen mukaansa ne ovat rikos kaikkia vastaan. 

 

6:55 Sisäministeri Petteri Orpo Twitterissä: Suomen valmiustasoa nostetaan Pariisin iskujen takia.

05:47 Tutkintalähde AFP:lle: Kaikkiaan kahdeksan hyökkääjää kuollut Pariisin iskuissa. Seitsemän räjäytti itsensä, yhden ampui poliisi. 

05:15 Ranskalaismediat ovat listanneet kuusi paikkaa, joissa Pariisissa tehtiin yöllä terrori-iskuja tuhoisassa sarjassa:  

 – Bataclan-konserttisalissa hyökkääjät ampuivat ihmisiä ja ottivat panttivankeja. Sadan ihmisen kerrotaan kuolleen. Poliisi teki rynnäkön konserttisaliin. Hyökkääjien ja neljän viranomaisen kerrotaan kuolleen rynnäkössä.  
– La Belle Equipe -baarissa Charonne-kadulla ammuttiin. Ainakin 19 ihmistä kuoli. On epäselvää, tapahtuiko isku baarissa vai sen edustalla.  
– Carillon-baarin edustalla Bichat- ja Alibert-katujen risteyksessä, vastapäätä Le Petit Cambodge -ravintolaa ammuttiin. Silminnäkijöiden mukaan ravintolan terassin ruokailijoihin osui. Yli kymmenen on raportoitu kuolleen.  
– Fontaine au Roi -kadulla ammuttiin. Viiden on raportoitu kuolleen.  
– Voltaire-bulevardilla ammuttiin. Yhden kerrotaan kuolleen.  
– Stade de France -jalkapallostadionilla Saint Denisissä tapahtui kolme räjähdystä, joista ainakin yhden aiheutti itsemurhapommittaja.  

05:14 Yli 200 ihmistä on loukkaantunut Pariisin iskuissa. Vakavasti loukkaantuneita on 80, kertoo uutistoimisto AFP.

05:06 Sanomalehti The Guardian: Ranskan poliisi uskoo, että kaikki hyökkääjät ovat kuolleet. Poliisi kuitenkin kartoittaa mahdollisia rikoskumppaneita.

04:42 STT: Mikään ryhmittymä ei ole vielä ilmoittanut tehneensä iskuja.  

04:33 STT: Ranskan sisäministeriön mukaan vakavasti haavoittuneita on niin paljon, ettei se aio johonkin aikaan kertoa uhriluvuista, koska niiden odotetaan nousevan vielä merkittävästi.

04:32 Ruotsin SVT-kanava kertoo, että Pariisin iskuissa on kuollut yksi ruotsalainen ja loukkaantunut yksi ruotsalainen,

03:48 Ranskan syyttäjän virasto: Viisi hyökkääjää on kuollut.

03:43 Ranskan presidentin palatsi tarkentaa, että Ranskan rajoja ei ole suljettu, mutta rajavalvontaa on tiukennettu. 

03:39 AFP: Iskujen silminnäkijä kertoo yhden hyökkääjistä maininneen Ranskan toimet Syyriassa.

03:24 BBC on jakanut videon, jonka sanotaan kuvatun läheltä konserttisalia kun poliisi teki rynnäkönsinne sisään.

03:08 Ranskassa kaikki koulut ja yliopistot ovat lauantaina kiinni.

02:56 Roomassa poliisi vahtii Ranskan suurlähetystöä Pariisin iskujen vuoksi.

02:50 Belgia tehostaa rajavalvontaa Ranskan rajalla.

02:44 Ranskalaisen tv-kanavan mukaan 1500 sotilasta siirretään Pariisiin.

02:36 Viranomaislähteet: Pariisin iskuissa on kuollut ainakin 140 ihmistä.

02:18 Ranskan presidentti on matkalla konserttihallille.

02:13 AFP: Poliisitiedot: konserttihallissa jopa 100 kuollutta

02:09 Kymmeniä kuollut poliisirynnäkössä konserttihalliin.

02:00 Reuters: Panttivankeja kävelee ulos rakennuksesta.

01:59 Poliisin rynnäkkö konserttisaliin on ohi. Kaksi hyökkääjää kuollut.

01:37 Uutistoimisto AFP: Silminnäkijän mukaan konserttihallin hyökkäjä oli huutanut "Allah akbar".

01:36 CNN: Yhdysvalloissa on nostettu hälytysvalmiutta useissa suurissa kaupungeissa Pariisin iskujen vuoksi.

01:35 Poliisi rynnäköi konserttihalliin, jossa sisällä on noin sata ihmistä panttivankina.

01:28 Bataclanin konserttihallin lähistöltä on kuultu useita räjähdyksiä, kertoo uutistoimisto Reuters. Rakennuksessa on panttivankina noin 100 ihmistä.

01:26 BBC: Jalkapallostadionilla tehdyssä iskussa on kuollut ainakin kolme ihmistä. 

01:24 Sanomalehti Telegraphin mukaan hyökkääjät ovat käyttäneet iskuissa kranaatteja.

01:23 Useita Pariisin metrolinjoja on suljettu, kertoo paikalliset joukkoliikenneviranomaiset.

01:18 SkyNews: Konserttisalissa yhä panttivankina 100 ihmistä

01:16 AFP: Jalkapallostadionin lähellä tehty isku oli itsemurhaisku

01:13 Suomen ulkoministeriö seuraa tilannetta: "Suomalaisuhreja ei ole tiedossa, mutta niitä ei voida myöskään poissulkea".

01:12 Useat valtioiden päämiehet ovat kommentoineet järkyttyneinä tapahtumia. Angela Merkel: Olen syvästi järkyttynyt.

01:09 Poliisilähteiden mukaan kuolleita olisi nyt ainakin 40 ja loukkaantuneita 60.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja