Nuoret pariisilaiset musliminaiset terrori-iskujen vaikutuksesta muslimiyhteisöön: Kaikki on loppu

Nuoret naiset katselivat poliisin saartamaa Bataclanin konserttisalia vakavin kasvoin.

Perjantain piti olla Mervielle ja Saralle juhlailta: Ranska-Saksa-jalkapallo-ottelu tuli televisiosta ja peli päättyi Ranskan voittoon.

– Sitten Ipadiini alkoi tulla uutiskanavan viestejä. Tajusin, että jotain kamalaa on tapahtumassa.

Illasta tulikin murhenäytelmä, jollaista nuoret musliminaiset eivät olisi tälle vuodelle enää toivoneet.

– Juuri, kun Charlie Hebdon iskujen jälkeen tilanne alkoi muslimien kannalta normalisoitua. Mutta nyt eilisen jälkeen kaikki on loppu. Loppu, Mervie sanoi surullisesti.

– Meidät on leimattu, sanoi Sara.

Mervien vanhemmat muuttivat aikoinaan Egyptistä Ranskaan. Mervie syntyi 24 vuotta sitten Parisiissa, ja kertoo harjoittavansa uskontoa kuten perheensäkin.

– Tämä on häpeällistä. Minua hävetti lähteä kotoa, mutta halusin tulla tänne osoittamaan, että kaikki muslimit eivät ole sellaisia.

Mervie kertoi tapahtumien koskettaneen hänen vanhempiaan kovasti. He ovat ylpeitä nykyisestä kotimaastaan Ranskasta, eivätkä haluasi itseänsä liitettävän ääriliikkeisiin.

– Näillä terroristeilla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa.

Paikalla kun iskun tekijät juoksivat konserttisalista

Romanialainen Cristian Movila sattui kulkemaan konserttisali Bataclanin ohitse tapahtumailtana. Hän kuuli konekiväärin äänen salin sisältä ja tunnisti sen heti.

– Työskentelen toimittajana konfliktialueilla. Tunnistin aseen äänen ja heittäydyin välittömästi maahan,  hän kertoi ja näytti kännykästään kuvia.

Mies kertoi ryömineensä suojaan autojen taakse. Sieltä hän näki kaksi aseistautunutta miestä, jotka juoksivat konserttisalista ulos.

– En puhu Ranskaa, mutta kuulin monta kertaa huudettavan Syyriaa.

Lue myös:

    Uusimmat