Mainos

Leijonilla yksi merkittävä huolenaihe? Karri Kivi suorana: "Harvoin on noin näkymätön"

10:06
C Moren asiantuntijat Tero Lehterä ja Karri Kivi perkaavat Leijonien ja Ranskan pelin lähtökohtia.

Leijonat on kokenut tähän mennessä jääkiekon MM-kisoissa vain yhden tappion. Sekin tuli jatkoajalla, Yhdysvalloille. Vaikka Suomi on napsinut pisteitä kovaan tahtiin, on Leijonien riveissä myös pieniä huolenaiheita.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Ranska – Suomi
Sunnuntaina 19.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Yksi näistä kohdistuu Leijonien toiseen kärkiketjuun, jota johtaa Arttu Ilomäki, laidoillaan Toni Rajala ja Niko Ojamäki.

Erityisesti Ilomäen tilanne puhututtaa C Moren asiantuntijoita Karri Kiveä ja Tero Lehterää.

– Ensimmäisen pelin jälkeen häntä ei ole kyllä näkynyt. Harvoin on sentteri noin näkymätön pelistä toiseen, Kivi sanoo suoraan Ilomäestä.

– Siellä on ilman muuta potentiaalia ja sitä tarvitaan, kun kaksi on tippunut pois, Kivi jatkaa.

Tippumisilla Kivi viittaa keskushyökkääjiin Eetu Luostariseen ja Juho Lammikkoon. Näistä Luostarisen turnaus päättyi polvivammaan. Lammikko on ollut puolestaan sivussa jo kahdesta pelistä, eikä hän pelaa myöskään sunnuntaina Ranskaa vastaan.

Vaikka Leijonat on joutunut loukkaantumisten kanssa erikoisjärjestelyjen pariin, kaipaa Lehterä selvästi parempaa erityisesti Suomen ykkösketjulta.

– Hyökkäyspotentiaali elää käytännössä tuossa yhdessä vitjassa, missä ovat (Kaapo) Kakko, (Sakari) Manninen ja (Harri) Pesonen. He luovat eniten maalipaikkoja. Siellä on kuitenkin Rajalaa sun muuta toisessa – toivoisin, että se ketju pystyisi luomaan enemmän, Lehterä miettii.

Ilomäen kohdalla oma kysymys liittyy siihen, miten hänen tasonsa riittää MM-kisoissa. Lehterä mainitsee Antti Pihlströmin yhtenä esimerkkinä, kun hän puhuu niin sanotusta turnauspelaamisesta.

– Hän (Pihlström) on niin huippu-urheilija, että se pelin taso ei putoa missään vaiheessa. Joillakin tai jollakulla sellaisella, joka ei ole ihan siellä huippu-urheilijan olemuksessa kiinni, se tendenssi on laskeva.

– Totta kai, nyt saadaan taas enemmän vastauksia ja toivotaan, että ne ovat positiivisia. Että kyse olisi notkahduksesta, josta se peli lähtee taas ylämäkeen, Lehterä pohtii.

Leijonien ja Ranskan välinen ottelu käynnistyy Suomen aikaan kello 21.15. Erikoispitkä ennakkostudio starttaa jo kello 20 sekä MTV3:lla että C More Sport 1 -kanavilla sekä cmore.fi-suoratoistopalvelussa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja