Huuhkajille karu pettymys: Tappio sysäsi Suomen synkkiin asemiin MM-karsinnassa – näin Ukraina-ottelu eteni

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue eli Huuhkajat kohtasi Ukrainan MM-karsintaottelussa Helsingin Olympiastadionilla noin 30 000 katsojan edessä lauantaina. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

Suomi taipui isojen panosten ottelussa 1-2-tappioon. Samalla Huuhkajien asemat D-lohkossa heikkenivät. Lohkon voittaja pääsee suoraan MM-kisoihin, lohkokakkonen etenee jatkokarsintaan.

Huuhkajat kohtaa vielä Kazakstanin vieraissa (12.10.), Bosnia-Hertsegovinan vieraissa (13.11.) ja Ranskan kotikentällä (16.11.).

2. puoliaika:

20.53: Ottelu päättyy Ukrainan 2-1-voittoon. Huuhkajat (5 pistettä) on nyt hankalissa asemissa D-lohkossa, sillä edellä ovat Ranska (12), Ukraina (8) ja Bosnia-Hertsegovina (6). Lohkon tilanne on päivitettynä yllä.

90+5. min: Pukki saa pallon boksiin, mutta tilaa ei ole. Nissilän keskitys lopulta Pyatovin syliin.

90+4. min: Ukraina rakentaa vaarallisen paikan, mutta Hradecky torjuu ja Suomella on onnea jatkotilanteessa.

90. min: Tuomaristo antaa lisäaikaa peräti kuusi minuuttia.

89. min: Suomi pitää palloa, mutta ei pääse murtautumaan vaara-alueille.

85. min: Ukrainalta tuplavaihto: Väsyneet Jarmolenko ja Jaremchuk ulos, Buletsa ja Dovbyk kentälle.

84. min: Ukrainan koko miehistö on vetäytynyt alas, ja Huuhkajien pelinrakentelulle ei ole tilaa. Pyatov torjuu Lodin heppoisen laukausen noin 20 metristä.

77. min: Vaihtoja: Pohjanpalo vaihdetaan Roope Riskiin ja Raitala Ilmari Niskaseen. Ukrainakin tekee tuplavaihdon: Tsyhankov ja Stepanenko ulos, Sydorchuk ja Zubkov sisään.

76. min: Pyatov torjuu Lodin vaparin vajaasta 20 metristä, ja Arajuuri pääsee kokeilemaan läheltä jatkopallosta. Laukaus ohi maaliin.

74. min: Alla oleva twiitti tiivistää Huuhkajien laukauksien tason toisella jaksolla.

72. min: Huuhkajat on saanut vaihtojen jälkeen hieman paremmin otetta, mutta tekopaikoille murtautuminen tuottaa vaikeuksia.

66. min: Shaparenko rikkoo Lodia selkäpuolelta, ja vapari Suomelle hyvästä paikasta vajaasta 25 metristä. Nissilän laukaus epäonnistuu pahasti ja pallo metrikaupalla ohi maalin.

61. min: Huuhkajat tekee tuplavaihdon: Urho Nissilä ja Nicholas Hämäläinen sisään, Nikolai Alho ja Thomas Lam penkille. Alho loukkaantui edellisessä tilanteessa, ja hänet joudutaan auttamaan pois kentältä.

58. min: Huuhkajat rakentelee ensimmäisen kerran vaarallisesti toisella jaksolla. Pukin laukaus pienestä kulmasta päättää hyökkäyksen – pallo kulmapotkuksi.

51. min: Nyt näyttää hetken aikaa Ukrainan kannalta pahalta, kun loukkaantumisista kärsineen Jarmolenkon polvi vääntyy ikävän näköisesti. Tähtipelaaja pystyy jatkamaan.

48. min: Huuhkajien pallonmenetykset Ukrainan ahnaassa prässissä jatkuvat, tällä kertaa Nikolai Alho hukkaa pelivälineen. Arajuuri katkoo tilanteen.

20.04: Ottelu jatkuu! Vielä 45 minuuttia jäljellä. Huuhkajat ei  tee pelaajavaihtoja, Ukraina ottaa keskikentältä Sobolin ulos, Viktor Korniyenko tilalle.

1. puoliaika:

19.57:Somevideon (alla) perusteella tunnelma Pohjoiskaarteessa oli avausjaksolla riehakas.

45. min: Tuomari viheltää tauon merkiksi, ei lisäaikaa. Pelaajat astelevat koppiin Ukrainan johtaessa 2-1.

37. min: Ukrainan Kryvtsov saa varoituksen kopautettuaan Pukkia jaloille takaa päin.

34. min: MAALI! Ukraina iskee 2-1-johtomaalin. Oikeasta laidasta tullut matala keskitys läpäisee koko puolustuksen ja päätyy Jaremchukin jalkaan. Hyökkääjä ei epäonnistu läheltä. Hradecky on tilanteessa voimaton.

29. min: MAALI! Pukki iskee kulmapotkun jälkitilanteesta 1-1-tasoituksen! Pyatov pystyy torjumaan Pohjanpalon puskun, mutta jatkotilanteessa Ukrainan pelaajan purkupallo kimpoaa Pukin jalasta suoraan alakulmaan. Onnea mukana, mutta se otetaan! Pukki oli osunut edellisen kerran Huuhkajissa viime maaliskuussa, silloinkin Ukrainaa vastaan.

26. min: Ukraina on päässyt useampaan kertaan pallonriiston jälkeen vaarallisesti Huuhkajien boksin tuntumaan. Nyt Jarmolenkon kuti kilpistyy suomalaispelaajiin.

20. min: Paulus Arajuuri menettää pallon vaarallisesti, mutta katkaisee lopulta Ukrainan vaarallisen hyökkäyksen viime hetkellä. Arajuuri nostaa kätensä pystyyn virheen merkiksi.

17. min: Nyt tapahtuu jatkuvasti molemmissa päissä. Pyatov seikkailee jälleen epävarmasti lähes rangaistusalueen rajalla, mutta Pohjanpalo ei pääse aivan käsiksi pitkään pystysyöttöön. Heti perään Ukraina rakentelee vaarallisen näköisen hyökkäyksen, mutta kuti jää uupumaan.

15. min: Ukraina tulee nopealla pistohyökkäyksellä. Jaremchuk pääsee laukomaan hyökkäyksen lopuksi melko vaarallisesta paikasta, mutta kuti suuntautuu oikealta ohi. Hradecky oli hyvin mukana tilanteessa.

14. min: Pohjanpalo kentän pintaan. Ukrainan Sobol tallaa ikävästi hyökkääjän jaloille, mutta Pohjanpalo pystyy jatkamaan pienen puhaltelun jälkeen. Tuomari antaa Sobolille puhuttelun, seuravasta nousee kortti.

12. min: Sähäkän alun jälkeen ottelussa on ollut seesteisempi jakso. Pukkia haetaan pallolla linjan taakse, ja Suomelle oli avautua paikka, kun Ukrainan maalivahti Pyatov seikkailee vaarallisesti ulkona maalistaan.

4. min: MAALI! Ukraina 1-0-johtoon. Jarmolenko lataa oikean jalan laukauksen reilusta 20 metristä ohi Lukas Hradeckyn.

3. min: Huuhkajien ensimmäinen maalipaikka. Teemu Pukin laukaus kilpistyy puolustajiin, mutta Robin Lod tykittää vaarallisesti jatkopallosta.

1. min: Ukrainan tähti Andri Jarmolenko on heti tuskissaan kentän pinnassa käytyään kaksintaistelun Leo Väisäsen kanssa. West Ham -hyökkääjä nousee hammasta purren ylös.

19.01: Ottelu käyntiin!

Ennakko:

18.55: Ottelun alkuun on aikaa enää viisi minuuttia, mutta stadionin ulkopuolella jonossa on vielä paljon pääsylipun ostaneita. MTV Urheilun saamien tietojen mukaan osa katsojista on jonottanut reilusti yli puoli tuntia, mutta eivät ehdi katsomoon ennen ottelun alkua.

18.43: Alla oleva kuva sen osoittaa: tätä ottelua ja "Stadikalle" pääsyä on odotettu Huuhkajat-fanien keskuudessa.

18.38: Ukrainan avauskokoonpanossa ovat seuraavat pelaajat:
Pyatov
Matvienko–Kryvtsov–Zabarnyi
Sobol–Stepanenko–Shaparenko–Tymchyk
Tsygankov–Jaremchuk–Jarmolenko

18.32: Suomen hyökkäyksessä avaa parivaljakko Teemu Pukki–Joel Pohjanpalo. Viime vuosien luottomaalaaja Pukki ei ole osunut maajoukkueessa sitten viime maaliskuun, kun samalla Pohjanpalo on viimeistellyt kaikki Huuhkajien neljä osumaa kyseisen ajanjakson aikana.

18.26: Huuhkajiin valittu Juhani Ojala selvitti Ukraina-ottelun alla MTV Urheilulle kesän EM-valinnoista syntynyttä kohua ja puhui myös väleistään päävalmentaja Markku Kanervaan. Lue aiheesta tästä linkistä!

17.52: Lohkon aiemmin alkaneessa ottelussa Bosnia-Hertsegovina voitti Kazakstanin 2-0. Hetki sitten päättyneen pelin raporttiin pääset tästä linkistä! Lohkotilanne on myös päivitettynä yllä, Bosnia-Hertsegovina nousi ainakin hetkellisesti kakkoseksi.

17.47: Huuhkajien avauskokoonpano on julki, koostumus tutussa 5-3-2-muodossa. Valinnat alla:

17.43: Tervetuloa seurantaan!