Mainos

MTV seuraa: Helsingin Sanomien toimittajan kotiin tehtyä kotietsintää käsitellään käräjillä avoimin ovin

0:59

Helsingin käräjäoikeus on päättänyt pitää Helsingin Sanomien toimittajan Laura Halmisen kotiin tehdyn kotietsinnän käsittelyn suurelta osin julkisena. MTV Uutiset seuraa istuntoa Helsingin käräjäoikeudessa.

Halminen katsoo, että hänen kotiinsa joulukuussa julkaistun jutun jälkeen tehty etsintä oli laiton. Käsittely kestänee tänään muutaman tunnin.

Keskusrikospoliisi oli vaatinut jutun salaamista kokonaisuudessaan vedoten esitutkinnan keskeneräisyyteen, mutta Halminen vastusti pyyntöä.

Oikeuden puheenjohtaja, käräjätuomari Maritta Pakarinen katsoi, että juttu on ollut niin laajasti jo julkisuudessa, ettei sitä voida käsitellä kokonaan salaisena. Lisäksi juttuun liittyi yhteiskunnallinen intressi, kun valittajana oli nimenomaan toimittaja.

Oikeus päätyi salaamaan ainoastaan yksittäisiä kotietsintäjuttuun liittyviä asiakirjoja, muun muassa tutkintailmoituksen sekä takavarikkopöytäkirjan suurelta osin esineluetteloa lukuun ottamatta.

Oikeus tyrmäsi keskusrikospoliisin pyynnön salata takavarikkoluettelot sekä litteroinnin Halmisen soitosta hätäkeskukseen, kun kellaripalo syttyi kovalevyn vasaroinnin seurauksena.

– Mielestämme käsittely koskee asioita, jotka ovat jo julkisesti tiedossa. Vastoin pyyntöä se käsitellään siis julkisena, Pakarinen perusteli.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.