Helsingin käräjäoikeus: Kaikki 12 epäiltyä vangitaan epäiltynä murhasta todennäköisin syin, oikeudessa häiriökäytöstä – tutkinnanjohtaja pitää tapausta poikkeuksellisena

1:55
Näin MTV Uutiset kertoi tapauksesta tuoreeltaan perjantaina.

12 ihmistä esitetään viikonlopun aikana vangittavaksi Pasilan poliisitalossa murhasta epäiltynä. MTV Uutiset Live seurasi Helsingin käräjäoikeuden vangitsemisoikeudenkäyntiä paikan päällä aamupäivällä.

14.52: Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kaikki 12 henkirikoksesta epäiltyä todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Joukossa on 10 miestä ja kaksi naista. Vangitut miehet ovat iältään 35-, 46-, 27-, 40-, 31-, 35-, 42-, 41-, 28-, ja 37-vuotiaita. Lisäksi oikeus määräsi vangittavaksi kaksi naista, joista toinen on 40-vuotias ja toinen 23-vuotias.

Syytteen nostamisen määräpäiväksi on vahvistettu kaikkien osalta 8.10.2020.

12.10: Oikeudessa paikalla oleva tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio kommentoi asiaa medialle hyvin lyhytsanaisesti, kun häneltä kysyttiin kuinka poikkeuksellisena hän pitää henkirikosepäilyä, jossa on näin monta epäiltyä.

– Kyllä se poikkeuksellista on, hän totesi.

Aamun jälkeen oikeus on vanginnut lisäksi 40-, 35- ja 28-vuotiaat miehet ja 23-, ja 40-vuotiaat naiset. Kaikki tähän asti vangitut on vangittu todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Istunnot jatkuvat iltapäivälle.

Miespuolisista epäillyistä ensimmäinen peitti kasvonsa yleisön ja median edessä, kun yleisöä päästettiin hetkeksi oikeussaliin. Osa epäillyistä pyrki keskustelemaan paikalla yleisönä olleiden naisten kanssa. Sekä käräjätuomari että poliisi huomauttivat heille, että puhuminen on kiellettyä.

11.41: STT kertoo käräjäoikeuden päättäneen viiden ensimmäisen epäillyn vangitsemisesta. Ensimmäisenä oikeus vangitsi 37-vuotiaan miehen murhasta epäiltynä todennäköisin syin. Aamun jälkeen oikeus on vanginnut lisäksi 40-, 35- ja 28-vuotiaat miehet ja 23-vuotiaan naisen. Kaikki tähän asti vangitut on vangittu todennäköisin syin murhasta epäiltynä. Istunnot jatkuvat näillä näkymin iltapäivälle.

10.31: Kaikkiaan kolme nuorta miestä on vangittu todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

9.34: Toisen epäillyn käsittely on alkanut. Hän yrittää kommentoida salissa tutuilleen ja hänelle on huomautettu asiasta.

9.30: Vangitsemisia on vaatinut tutkinnanjohtaja Jukka Larkio Helsingin poliisista. Hän ei toistaiseksi kommentoi asiaa medialle.

9.26: Ensimmäinen tapauksesta epäilty on vangittu todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Kyseessä on yksi kymmenestä miesepäillystä.

Poliisi otti keskiviikkona kiinni rikoksesta epäiltyinä kaksitoista henkilöä. 

Henkirikoksen uhri oli aikuinen mies. Poliisi ei toistaiseksi kerro, missä päin pääkaupunkia henkirikos on tapahtunut. Murhan rikosnimike viittaa erityisen raakaan tai julmaan tekotapaan.

Eri-ikäisten epäiltyjen joukko

Helsingin käräjäoikeuden pakkokeinokanslian mukaan vangittavien joukko koostuu sekä 70-, 80-, ja-90-luvulla syntyneistä miehistä ja naisista. Naisia on kaksi, loput ovat miehiä.

Kun rikoksesta epäilty pidätetään, hänen vangitsemisvaatimuksensa on otettava käsittelyyn viimeistään neljän päivän kuluttua kiinniottamisesta. Näin ollen keskiviikkona kiinniotettujen epäiltyjen vangitsemisoikeudenkäynti on pidettävä viikonlopun aikana. MTV Uutiset Live on paikalla vangitsemisoikeudenkäynnissä, jossa käsitellään aamupäivän aikana kuuden murhasta epäillyn tapaus ja keskipäivästä alkaen kuuden muun.

Korjattu, vangitsemisoikeudenkäynti pidetään viikonloppuisin Pasilan poliisitalossa, ei käräjäoikeudessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja