MTV paikalla: Uudenmaan rajat ovat nyt virallisesti auenneet – poliisi lopettanut ajoneuvojen pysäyttämisen, ruuhkia monin paikoin

Suomen hallitus on ilmoittanut tänään kumoavansa Uudenmaan maakunnan eristämisen välittömästi. Rajan valvonnasta vastaava poliisilaitos järjestää tiedotustilaisuuden käytännön järjestelyistä tänään kello 13.30 alkaen. Tilaisuus näytettiin suorana MTV Uutiset Livessä. 

Tiedoustilaisuuden järjestävät Helsingin poliisilaitos, Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ja Itä-Uudenmaan poliisilaitos. 

Liveseuranta on päättynyt

Kello 14.00: Tiedotustilaisuus on päättynyt. Uudenmaan rajanylityspaikat ovat tällä hetkellä monin paikoin ruuhkautuneet, mutta liikenne palautunee normaaliksi tämän päivän aikana.

Kello 13.55:Poliisin edustajat kiittelivät henkilöstön ja varusmiesten panostusta. Poliisin johdon mukaan tehtävässä onnistuttiin hyvin. Vaikka ihmisiä jouduttiinkin sakottamaan turhista rajanylityksistä, pääosin rajoituksia kunnioitettiin ja työskentely rajan valvonnassa oli sujuvaa.

Kello 13.45: Poliisikomentaja Lasse Aapio Helsingin poliisilaitokselta kertoo, että poliisi on lopettanut ajoneuvojen pysäyttämisen. Tiesulkuja on alettu purkaa jo aamusta alkaen.

Kello 13.30: Valtioneuvosto on hyväksynyt asetuksen Uudenmaan rajan purkamisesta ja se astuu voimaan välittömästi. Raja on nyt virallisesti avattu.

Raja suljettiin koronaviruksen leviämisen estämiseksi

Uudenmaan raja suljettiin 28. maaliskuuta koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tänään hallitus ilmoitti purkavansa rajoituksen välittömästi. 

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi, että sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Uudenmaan liikkumisrajoitusta voidaan pitää tarpeellisena, mutta se ei ole enää välttämätön rajoitus valmiuslain edellyttämällä tavalla.

Marinin mukaan hallitus kuitenkin suosittaa, että ihmiset edelleen välttävät kaikkea turhaa matkustamista.

Lue myös:

    Uusimmat