Mainos

MTV paikalla Budapestin juna-asemalla: Valkoiset menevät sisään, tummaihoiset pysyvät ulkona

Unkarin Budapestista turvapaikanhakijoiden tilannetta seuraava MTV Uutisten toimittaja Aino Huilaja kertoo merkittävän Keletin juna-aseman muuttuneen käytännössä pakolaisleiriksi. 

– Täällä kohtaavat kaksi täysin erilaista maailmaa, keskellä Eurooppaa on hyvin epätodellinen tunnelma, Huilaja kuvailee.

Huilajan arvion mukaan asemalla on satoja ihmisiä, jotka pyrkivät muualle Eurooppaan, iso osa Saksaan.  

– Ulkonäön perusteella kun arvioin, niin suurin osa täällä on arabeja. Arabiaa kuulee paljon, todella vähän näkee selvästi afrikkalaista alkuperää olevia ihmisiä. 

– Paljon puhutaan Länsi-Balkanin elintasopakolaisista, mutta itse en ole yhteenkään sellaiseen vielä törmännyt.


– On totta, että miehet ovat aktiivisimpia ja järjestävät muun muassa mielenilmauksia. Mutta väite siitä, että täällä olisi vain nuoria miehiä pyrkimässä muualle Eurooppaan, ei ole totta, täällä on kymmeniä tai satoja telttoja perheitä.  

Keletin asema on tällä hetkellä suljettu niin, että sisään ei saa mennä ilman lippua tai henkilöllisyyspapereita. Asemalla on jumissa paljon paperittomia ihmisiä.

– Juttelin asiasta muun muassa unkarilaisten toimittajien kanssa, ja aika lailla etnisin perustein täällä päästetään ihmisiä sisälle. Käytännössä jako on raaka: ihmiset, joilla on tummempi ihonväri, pysyvät ulkona ja valkoiset ihmiset menevät sisään, Huilaja kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.