Mainos

MTV Uutiset Bicskessä: "Tässä on tehty täydellinen huijaus"

MTV Uutisten toimittaja Aino Huilaja on juuri saapunut Bicsken kaupunkiin Unkarin ja Itävallan rajalle, jossa Unkarin poliisi on pysäyttänyt turvapaikanhakijoita täynnä olevan junan. 


– Tilanne on tällä hetkellä se, että juna seisoo edelleen paikoillaan. Hankala sanoa, onko tässä yksi, kaksi vai kolme junaa. Kolme junaa on tiettävästi tänään lähtenyt Budapestistä. Ainakin yksi juna tässä on. Se on täynnä turvapaikanhakijoita, jotka eivät suostu tulemaan sieltä ulos. Tämä on itävaltalainen junayhtiö ja he ovat junaan noustessaan luultavasti luulleet menevänsä Itävaltaa ja Saksaa kohti, Huilaja sanoo.

Hänen mukaansa Unkarin poliisi estää paitsi median edustajien myös avustustyöntekijöiden pääsyn junan raiteille. Bicskessä on noin 30 astetta lämpöä ja junan sisällä on varmasti sitäkin kuumempi.

– Tässä on avustustyöntekijöitä, jotka olisivat mielellään viemässä pullovettä tuonne sisään. Junassa on taatusti kuuma.


"Hyvin epätodellista"

Huilajan mukaan tällä hetkellä kaikki ovat ihmeissään, mitä oikeastaan on tapahtumassa. 

– Tämä on hyvin epätodellista eurooppalaisessa kaupungissa. Ensin pidettiin ihmisiä siellä Budapestissä ja sitten päästettiin juniin, muttei kerrottu mihin junat menevät. Tässä on nyt nähtävästi tehty tällainen täydellinen huijaus.

Bicsken kaupunki tunnetaan paikkana, jossa on vuosia sijainnut merkittävä vastaanottokeskus.

– Viranomaisten suunnitelma tällä on ilmeisesti se, että turvapaikanhakijat eivät liiku täältä Saksaan tai Itävaltaan, vaan heidät viedään vastaanottokeskukseen, mikä on pikemminkin sellainen leirityyppinen paikka.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.