Mainos

MTV:n yt-neuvottelut päättyneet – 82 irtisanotaan

MTV Oy:n ja Mediahub Helsinki Oy:n kuusi viikkoa kestäneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen seurauksena irtisanotaan 82 työntekijää. Lisäksi muilla järjestelyillä syntyy 18 henkilötyövuoden vaikutus. 

Yt-neuvottelut päättyivät ennakoitua vähempiin irtisanomisiin. Alkuperäisen 125 henkilötyövuoden sijaan vähennysten suuruus on kaikkiaan noin 100 henkilötyövuotta.

MTV Oy irtisanoo 54 työntekijää, muilla järjestelyillä yhdeksän 

– sisältää 49 työntekijää kaupallisesta organisaatiosta

– sisältää 5 työntekijää muista toiminnoista

Mediahub Helsinki irtisanoo 28, muilla järjestelyillä 9

Yhteensä irtisanotaan 82, muilla järjestelyillä 18 

– Paikallisessa sopimisessa on todistetusti voimaa. Kävimme erittäin vaikeassa tilanteessa hyvät ja suorat neuvottelut yhteistyössä henkilöstön edustajien kanssa ja pystyimme sopimaan mm. työaikaan liittyvistä järjestelyistä. Niistä syntyvien säästöjen avulla kykenimme vähentämään irtisanottavien määrää merkittävästi, toimitusjohtaja Jani Koskinen toteaa.

MTV Oy:stä irtisanotaan 54 työntekijää, joista 49 kaupallisesta organisaatiosta ja loput muista toiminnoista. Kaupallisten toimintojen vähennykset noudattavat uusittua kaupallista strategiaa.

– Kuluttajaliiketoiminnassa OTT- ja digitaalisiin palveluihin investoidaan voimakkaasti. Btob-myynnissä puolestaan toimintaa tehostetaan ja organisoidaan uudella tavalla. Myynti rakennetaan vastaamaan paremmin asiakkaiden muuttuvia tarpeita, Jani Koskinen kertoo.

Uusi toimintamalli uutisiin

MTV:n uutistoiminnasta vastaava Mediahub Helsinki Oy irtisanoo 28 työntekijää, lisäksi muilla järjestelyillä syntyy yhdeksän henkilötyövuoden vaikutus.

Vähennykset eivät vaikuta uutissisältöjen saatavuuteen tai määriin, sillä niin tv:n, radion kuin verkonkin sisällöt jatkuvat entiseen tapaansa. Uutisten toimintamalli sen sijaan uudistuu merkittävästi.

– Uutisten työskentelyssä korostuu aiempaa voimakkaammin monimediallisuuden ja uuden teknologian rooli. Mobiilijournalismi tulee muuttamaan työskentelyä merkittävästi. Lisäksi johtamista, työvuoroja ja toimenkuvia uudistetaan, uutisten vastaava päätoimittaja ja Mediahub Helsingin toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila toteaa.

Myös uutissisältöjen roolit tarkentuvat. Verkkouutisoinnin tehtävä on tarjota päivän uutisvirta ja suorat lähetykset nopeasti reagoiden.

Tv-lähetykset puolestaan keskittyvät aiempaa selkeämmin aiheiden taustoittamiseen ja uutispäivän analysointiin. Uusi roolitus vastaa muuttuvan mediankulutuksen vaatimuksiin.

– Turvaamme tällä mallilla uutistoiminnan jatkumisen myös pitkään kestäneen mediamurroksen keskellä. MTV näkee arvokkaana sen, että se on mukana tuottamassa suomalaiseen mediakenttään moniarvoista journalismia. Sen ansiosta esimerkiksi tv-uutisoinnissa ei olla vain Yleisradion uutisten varassa. Kyseessä on sananvapauden kannalta kansallisesti merkittävä asia, Ylä-Anttila pohtii.

Investointi tulevaisuuteen

Henkilöstövähennysten lisäksi MTV luopuu kannattamattomista liiketoiminnoista, kuten Keventäjät, Eat, Store, SportShop, Leijonakauppa. Lisäksi perinteisen maksu-tv:n roolia tarkastellaan kriittisesti.

– Näillä toimilla MTV varmistaa kykynsä investoida tulevaisuuteen eli vahvoihin, toiminnan digitalisoimiseen tähtääviin kasvuhankkeisiin. Panostamme jatkossa erityisesti OTT-palveluihin eli MTV Katsomoon yhteistyössä Bonnierin kanssa, Koskinen linjaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.