MTV Oy:n muutosneuvottelut ovat päättyneet – radiouutisten ja Tekstikanavan tekeminen loppuu

MTV Oy:n muutosneuvottelut ovat päättyneet. MTV Oy aloitti muutosneuvottelut 15. elokuuta taloudellisista, tuotannollisista sekä toimintojen uudelleenorganisoimistarpeesta johtuvista syistä.

Alun perin MTV Oy:n neuvotteluesityksessä henkilöstön vähennystarve oli 45. Alkuperäistä vähennystarvetta saatiin pienennettyä vähentämällä merkittävästi ulkoisen työvoiman käyttöä, osa-aikaistamalla sekä ottamalla neuvotteluiden myötä käyttöön henkilöstön hyviä ratkaisuehdotuksia. 

Muutosneuvotteluiden jälkeen lopullinen vähennystarve MTV:n henkilöstöstä on 23,5, joka voi muuttua vielä, ellei tarjottuja uusia työtehtäviä oteta vastaan.

– Haluan lämpimästi kiittää MTV:n henkilöstöä, joka on tehnyt hyvää työtä myös muutosneuvotteluiden aikana ja tuonut neuvotteluihin rakentavia ja eteenpäin katsovia muutosehdotuksia. Yhdessä olemme päässeet lopputulokseen, jolla henkilöstövähennyksiä tulee alun perin suunniteltua vähemmän. Nyt jatkamme uuden strategian toteuttamista ja teemme MTV:stä pitkäjänteisesti kestävän ja kannattavan mediatalon, sanoo MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen.

Viime vuosina merkittävästi muuttunut markkinatilanne on edellyttänyt MTV:ltä selkeitä strategisia muutoksia. MTV:n tällä hetkellä tappiollinen liiketoiminta on käännettävä voitolliseksi.

MTV on uudistanut strategiansa vahvistaen digitaalista osaamistaan sekä sen mahdollisuuksia kuluttajille ja mainostaja-asiakkaille. Strategia sisältää mm. vahvan suoratoistopalvelun kehittämisen ja mainosten kohdennettavuuden parantamisen sekä suoratoisto- että lineaarikatselussa. 

Yhtenä strategisena kokonaisuutena on myös kustannustehokkuuden parantaminen. Muutosneuvottelujen keskeinen tavoite on ollut vauhdittaa strategian toimeenpanoa.

Osana muutosneuvotteluita MTV on päättänyt luopua radiouutisten ja tekstikanavan sisällöntuotannosta ensi kevääseen mennessä. 

Lue myös:

    Uusimmat