Mainos

Video: Laura Huhtasaari MTV:n vaalitentissä – viekö Väyrynen kannattajat?

23:00

MTV Uutisten illan ensimmäisessä vaalitentissä oli kello kahdeksalta vuorossa Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja puolta tuntia myöhemmin Rkp:n Nils Torvalds. Video Huhtasaaren tentistä löytyy artikkelin yläosasta, tämän tekstin yläpuolelta.

Siinä missä Torvalds nauttii äänestäjien keskuudessa vain marginaalista gallupkannatusta, Huhtasaari saattaa kamppailla vaalien ensimmäisen kierroksen kakkospaikasta.

Tähän ainakin viittaa MTV Uutisten suuren vaaliselvityksen maanantaina julkistettu tulos. Sen mukaan 14 suomalaisista prosenttia voisi kuvitella äänestävänsä Huhtasaarta.

Samaan aikaan Huhtasaari herättää äänestäjien keskuudessa myös paljon vastustusta, sillä 54 prosenttia suomalaisista ei voisi missään tapauksessa äänestää Huhtasaarta. Vain valitsijayhdistyksen Paavo Väyrynen yltää tässä vertailussa yhtä ”korkeaan” lukemaan.

MTV:n kyselytutkimuksen perusteella näyttäisi siltä, että samaan aikaan Huhtasaari ja Väyrynen myös vetoavat samoihin äänestäjäjoukkoihin. Tämä saattaa heikentää Huhtasaaren mahdollisuuksia saavuttaa vaalien kakkospaikka.

Tärkeimpiä kriteerejä ovat ehdokkaan pätevyys hoitaa hyvin tasavallan presidentin tehtäviä (78 prosenttia nimeää tämän kriteerin ratkaisevaksi äänestyspäätökselleen) sekä tiedot ja taidot ulkopolitiikasta (61 prosenttia).

Haastattelijoina ovat politiikan toimittajat Vesa Kallionpää ja Antonia Berg.

Ehdokkaiden onnistumisen arvioi tuoreeltaan Pöllöraati eli Jussi Kärki, Eeva Lehtimäki ja Ilkka Ahtiainen. Arviot ovat luettavissa MTV.fi:ssä, ja ne tulevat julki myös somevideoina.

MTV:n vaalitentit jatkuvat keskiviikkona, jolloin vuorossa ovat Sauli Niinistö ja Paavo Väyrynen.

Katso Huhtasaaren tentti kokonaisuudessaan videolta jutun yläosasta!

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja