MTV:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund: Ei ole mahdotonta, että Sinnemäen rikosepäily voisi jopa ratkaista pormestarikisan

MTV:n vaaliasiantuntija, professori Kimmo Grönlund ei pidä mahdottomana, että Anni Sinnemäen (vihr.) juuri varsinaisen vaalipäivän alla julki tullut virkarikosepäily voisi jopa ratkaista Helsingin pormestarikisan.

Katso MTV:n kuntavaalien tulospalvelusta, mikä oli oma ehdokkaasi, puolueesi tai kuntasi lopullinen tilanne!

MTV Uutiset Livessä jatketaan kuntavaalien jälkipyykillä osoitteissa mtv.fi ja mtvuutiset.fi.

MTV.fi:stä voit katsoa kaikki vaalilähetykset myös jälkikäteen.

– Ei se mahdotonta ole. Vihreät on perinteisesti puolue, joka on aika paljon riippuvainen vaalipäivän äänistä eli se saa vähemmän ennakkoääniä yleensä ja erityisesti Helsinki on tietenkin koko puolueelle tärkeä. Tottakai, kun kyseessä on vielä pormestariehdokas Sinnemäki, niin ei se hänen kannaltaan hyvä asia ollut, että se tuli ulos tällä tavalla ja juuri vaalien alla, arvioi Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund MTV:n Uutisextrassa.

Äänestysaktiivisuus voi hyvin nousta

Koronan vuoksi poikkeuksellisesti kaksi viikkoa kestänyt ennakkoäänestys oli vilkasta äänestysprosentin ollessa nyt jo 32,9.

Grönlund arvioi, että äänestysaktiivisuus voi hyvinkin nousta yli viime kuntavaalien 58,9 prosentin. Hän sanoo, että koronatilanne, poikkeuksellisen pitkä ennakkoäänestysaika ja kesäkuinen vaalipäivä vaikeuttavat äänestysprosentin arviointia.

MTV:n Tulosilta sunnuntaina 13.6. kello 19.30 alkaen MTV3-kanavalla ja MTV-palvelussa. Illan isäntänä toimii toimittaja Jaakko Loikkanen ja analyysistä vastaavat MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki sekä MTV:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund.

MTV-palvelussa sunnuntaina 13.6. kello 19.30-22 Vaalisohva-lähetys, jossa Timo Soini, Sirkka-Liisa Anttila ja Liisa Jaakonsaari seuraavat ääntenlaskentaa MTV Uutisten sohvilta ja keskustelevat paitsi tuloksista myös itse ohjelmasta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja