MTV:n toimittaja kertoo hetkestä, kun toivo alkoi palata Butshaan verilöylyn jälkeen: "Ihmiset nousivat kellareistaan"

MTV:n toimittaja Niko Nurminen kertoo hetkestä, kun Butshassa alkoi näkyä toivoa verilöylyn jälkeen 2:47
Miten toivo alkoi palata Butshaan ja mikä kohtaaminen matkalla painui toimittajan mieleen? Katso pidempi haastattelu videolta.

MTV:n toimittaja Niko Nurminen palasi juuri raportoimasta Ukrainasta. Nurminen vieraili myös Butshassa, josta paljastui siviilien joukkomurha.

Venäläisjoukot ovat jättäneet jälkeensä valtavia tuhoja, Nurminen kuvailee palattuaan tuoreeltaan Suomeen. Hän sanoo, että arviolta noin kolmannes koko infrastruktuurista on tuhottu.

Raportoidessaan Ukrainassa hän kävi myös Butshassa, joka nousi otsikoihin siviileihin kohdistuneiden raakojen murhien vuoksi. Paikkakunnalta on löydetty jopa satoja surmattuja siviilejä venäläisjoukkojen jäljiltä.

MTV Uutiset Liven ankkuri Kirsi Alm-Siira kysyy Nurmiselta, mitä hän näki vieraillessaan Butshassa.

Näin Niko Nurminen raportoi Butshasta ollessaan paikan päällä

MTV paikan päällä Butshassa – tältä näyttää kauhuja kokeneessa kaupungissa 4:39

– Huomattavan määrän julmuutta ja raakuutta, ja sen jälkeä. Todistusaineistoa siitä, mitä venäläiset sotilaat ovat siellä tehneet. Tuhottuja rakennuksia, tyhjiä kortteleita. Merkittävää tuhoa. Paljon ruumiita.

Nurminen sanoo nähneensä myös toivoa, kun hän matkusti kaupunkiin toistamiseen.

– Ihmiset nousivat kellareistaan ja olivat palanneet erilaisista piilopaikoistaan. Maaseutumökeiltä, kauempaa. He olivat lähteneet sieltä pakoon, kun oli alkanut näyttää ilmiselvältä, että venäläiset alkavat silmittömästi tuhota paikkoja. Oli myös ihmisiä, jotka olivat kaikki ne viikot asuneet kellareissaan ja piilotelleet asunnoissaan. Yrittäneet sinnitellä ilman kaasua, sähköä ja vettä. Ja jotenkin säilyneet hengissä.

Miten toimittajan työ onnistuu sodan murjomissa olosuhteissa? Niko Nurminen vastaa.

Miten toimittajan työ onnistuu sodan keskellä? Ukrainasta palannut Niko Nurminen kertoo 2:06


Lue myös:

    Uusimmat