Mainos

MTV:n pidetty kirjeenvaihtaja joutuu vetäytymään ruudusta – "Suomalaisille tunnetuin asia Ranskasta Eiffel-tornin lisäksi"

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila vastaanotti ikävän uutisen kesäkuussa, kun uutisten pitkäaikainen Pariisin kirjeenvaihtaja Helena Petäistö ilmoitti jättävänsä tehtävänsä vakavan sairauden vuoksi.

Petäistö joutuu väistymään ruudusta 35 vuoden jälkeen aivoinfarktin takia. Ylä-Anttila otti tiedon surullisena vastaan.

– Helena on EU-uutisoinnin vahva brändi. Hän on ollut todella pidetty, hyvä ja luotettava toimittaja läpi vuosikymmenten. Hänen tietojaan ja kontaktejaan ovat arvostaneet sekä suuri yleisö että päättäjät.

– Hän on myös perehdyttänyt suomalaisia ranskalaiseen ja eurooppalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Sekin on ollut meille EU-taipaleellamme merkittävä asia. Helena muistetaan myös lukuisista kirjoistaan, matkaoppaistaan ja onhan hän myös teekulttuurin edelläkävijä Suomessa, Ylä-Anttila sanoo.

Ylä-Anttila sai tiedon pidetyn kirjeenvaihtajan sairastumisesta kesäkuun Brexit-kokouksen jälkeen. Kokouksesta raportointi jäi myös Petäistön viimeiseksi työtehtäväksi MTV Uutisissa.

– Emme puhuneet asiasta Helenan toiveesta tuolloin julkisesti.  Olimme keskustelleet jo aikaisemmin hänen kanssaan eläkeasioista, mutta sairaus tuli väliin ja katkaisi upean uran odotettua aiemmin. Helena on suomalaisten rakastama. Suomessakin hän on Eiffel-tornin ohella tunnetuin asia Ranskasta, jonka tiedämme, Ylä-Anttila luonnehtii.

– Olen Helenalle valtavan kiitollinen hänen työstään. Olen onnellinen siitä, että hän voi nyt hyvin ja toivotan hänelle, mitä parhainta tervehtymistä.

Helena Petäistö on raportoinut MTV Uutisille Euroopasta 35 vuoden ajan. 
Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja