Leijonat-vahti vietiin ambulanssilla eristykseen – "Taas lähti terve pelaaja"

Tällainen on suomalaisten alkava olympiaviikko 5:37
MTV Urheilun toimittajat raportoivat paikan päällä Zhangjiakoussa: Tällainen on suomalaisten alkava olympiaviikko.

Leijonien maalivahti Jussi Olkinuora on viety koronaeristykseen. Leijonat viestitti asiasta Instagram-tilillään ja Suomen Olympiakomitea vahvisti tiedon myöhemmin.

Leijonat julkaisi videon tilanteesta virallisen Instagram-tilinsä Stories-osiossa. Videolla Olkinuora astuu omin avuin ambulanssin kyytiin. Video ehti olla tilillä reilun tunnin ennen kuin se poistettiin.

– Taas lähti terve pelaaja ambulanssilla eristykseen. Toivottavasti on mahdollisimman lyhyt visiitti, Instagramiin jaetulla, sittemmin jo poistetulla videolla kirjoitettiin.

Suomen Olympiakomitea vahvisti asian virallisessa tiedotteessan. Olkinuoran lisäksi myös Leijonien tiedottaja Petteri Hietanen vietiin eristykseen. Hietanen ja Olkinuora saivat koronatartunnan jo Suomessa ennen olympialaisia.

– Sekä Olkinuoralla että Hietasella on takana Suomessa hiljattain todennettu koronavirustartunta. Testitulokset muuttuivat ennen lähtöpäivää negatiivisiksi, ja he pääsivät matkustamaan Kiinaan ja ovat päässeet myös toimimaan Kiinassa, Suomen olympiajoukkueen johtaja Mika Lehtimäki toteaa tiedotteessa.

Olkinuoran lisäksi myös Marko Anttila on parhaillaan eristyksissä Pekingissä. Anttila antoi positiivisen koronatestituloksen jo 19. tammikuuta. Pekingissä Anttilan CT-arvot olivat kuitenkin alle sallitun rajan, joten Anttila asetettiin eristykseen. Myös Olkinuoran eritys liittyy CT-arvojen heittelyyn.

Leijonien tietojen mukaan Anttilalla on mahdollisuus vapautua karanteenista, jos tiistain testin CT-arvot eivät ole määritellyn rajan alapuolella. 

Suomen olympiajoukkueen lääkäri Maarit Valtonen kertoi sunnuntaina, että Anttilan karanteenille ei ole mitään lääketieteellistä perustetta, koska Leijonat-hyökkääjää voi pitää täysin terveenä, eikä hän ole enää tartuttavassa tilassa.

Juttua päivitetty klo 18.55: Lisätty tieto siitä, että Leijonat poisti Olkinuora-videon tililtään.

Juttua päivitetty klo 19.38: Täydennetty Suomen Olympiajoukkueen tiedotteesta saaduilla tiedoilla ja Mika Lehtimäen kommenteilla.

Lue myös:

    Uusimmat