MTV:n kysely: Bilevideoilla ei vaikutusta suurimman osan Marin-kantaan – kolmasosan mielestä vaikuttaa sopivuuteen toimia pääministerinä

2:19
Videolla MTV Uutisten toimittaja Laura Pylvänäinen kertaa kyselyn tuloksia.

MTV Uutisten teettämässä kyselyssä 44 prosenttia vastaajista kertoo kannattavansa ja 13 prosenttia vastustavansa pääministeri Sanna Marinia, bilevideoista huolimatta. 

Yksityisellä Instagram-tilillä julkaistut biletysvideot vuotivat julkisuuteen keskiviikkoiltana. Videoilla pääministeri Sanna Marin laulaa ja tanssii yhdessä useiden julkisuuden henkilöiden kanssa.

44 prosenttia MTV Uutisten kyselyyn osallistuneista vastaa, että julki tulleet biletysvideot eivät vaikuta Sanna Marinin sopivuuteen toimia pääministeriä ja kannattavat Marinia tästä huolimatta. 13 prosenttia puolestaan vastaa, etteivät videot ole vaikuttaneet Marinin sopivuuteen, mutta että he eivät kannattaisi Marinia muutenkaan.

Reilu kolmasosa on puolestaan sitä mieltä, että biletysvideot heikentävät Marinin sopivuutta toimia pääministerinä. Kaikkein kriittisimmin tähän kysymykseen vastasivat Keskustan kannattajat. SDP:n kannattajat olivat puolestaan eniten Marinin puolella.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kyselyyn vastasi 1 275 henkilöä.

Videot pääministerin arvolle sopimattomia

Kyselyssä kysyttiin vastaajien mielipidettä siitä, onko Marin keskittynyt juhlimiseen maan asioiden hoidon kustannuksella. 44 prosenttia vastaajista tyrmää väitteen, kun taas täysin samaa mieltä on noin viidesosa vastaajista.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

42 prosenttia on täysin sitä mieltä, että on hyvä, että pääministeri pystyy rentoutumaan ja viettämään vapaa-aikaa juhlien. 29 prosenttia on väitteestä jokseenkin samaa mieltä. 12 prosenttia vastaajista suhtautuu tähän väitteeseen kriittisimmin olemalla täysin eri mieltä.

MTV Uutiset Live tapasi torstaina kansalaisia kysyen mitä mieltä he ovat nettiin vuodetuista videoista. 

– No ainakaan minun kuulemistani asioista ei ole haittaa hänelle. Kyllähän nuoren ihmisen täytyy olla saman ikäisten seurassa. Minä olen muutaman kymmenen vuotta häntä vanhempi, mutta laulan mielelläni kavereideni kanssa yhdessä ja tanssinkin jos joku tanssittaa, sanoi Ritva Asikainen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Vaikka Marinin juhlimiseen suhtaudutaan melko suopeasti, kaikkiaan 60 prosenttia vastaajista ajattelee, että Marinin juhlimisvideot eivät sovi pääministeri-instituution arvolle. Vähintään jossain määrin sopivina videoita pitää lähes 40 prosenttia vastaajista.

Näin tutkimus tehtiin:

Taloustutkimus haastatteli 1275:tä henkilöä 19. elokuuta 2022. Haastattelut tehtiin internetpaneelissa, ja väestötietojärjestelmästä tehty satunnaisotos edustaa Suomen aikuisväestöä (18-79-vuotiaat). Virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja