Mainos

Presidentti Niinistö Brysselin tapahtumista: Varovaisuus on valttia

Presidentti Sauli Niinistön mukaan suomalaisten tulee osata varautua siihen, että myös Suomessa voi tapahtua Brysselin terrori-iskun kaltaisia tapahtumia. Presidentti kommentoi Brysselin tapahtumia tänään Moskovassa. 

– Ne ovat varmasti järkyttäneet kaikkia ihmisiä, jotka elävät järjestäytyneessä yhteiskunnassa, Sauli Niinistö totesi. 

– Suomen kohdalla - ja suomalaisten kohdalla - varovaisuus on valttia. Kyllä meidänkin on osattava varautua siihen, että jotain saattaa joskus tapahtua. 

Presidentti Niinistön mukaan edessä voi olla monimutkainen keskustelu, jonka aikana Suomi joutuu vertailemaan arvojaan ja sitä, miten näitä arvoja suojellaan.

0:28

Sopimuksia sorvataan yhä

Eilen Niinistö ja presidentti Vladimir Putin kertoivat sopineensa Pohjois-Suomen rajanylityspaikkojen liikenteen väliaikaisista rajoituksista, jotka koskevat kolmansien maiden kansalaisia.  

2:29

Niinistö kertoi tänään Moskovassa lisätietoja rajaliikenteeseen liittyvistä sopimuksista, jotka on määrä solmia Venäjän kanssa. Sopimusten lopullinen sorvaaminen on vielä käynnissä. 

– Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikkoja koskeva noottien vaihtohan on vielä liikkeellä. Suomessa se edellyttää vielä valtioneuvoston esitystä ja presidentin esittelyä, mutta TP-utvassa (tasavallan presidentin ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta) nämä on kyllä perusteellisesti käsitelty jo useampaankin kertaan, Niinistö sanoi. 

Presidentit solmivat eilen tiistaina myös toisen rajaa koskevan sopimuksen, joka lisää tietojen vaihtoa Venäjän ulkomaalaisviraston ja Suomen sisäministeriön välillä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.