Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja Las Vegasissa: Uhreille verenluovuttajia jonoksi asti – kuulopuheet leviävät kaupungissa

Las Vegas on tunnetusti valotaulujen luvattu kaupunki, mutta nyt suuri osa valoista on sammutettu. Samalla ihmiset ovat kerääntyneet yhteen sytyttämään kynttilöitä uhrien muistolle, kertoo MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen Las Vegasista.

Valot on sammutettu muun muassa Las Vegasin Eiffel-tornista.

Ihmisiä on myös kerääntynyt jonoksi asti luovuttamaan verta sadoille loukkaantuneille, ja lisäksi ruokaa on lahjoitettu uhria sairaaloissa odottaville omaisille.

5:05

Tapaus järkyttänyt, mutta ei yllättänyt kaikkia

Kaikki eivät olleet yllättyneitä Las Vegasissa sattuneesta joukkoammuskelusta, mutta harva osasi pelätä kokoluokaltaan näin massiivista tekoa, paikallisten kanssa keskustellut Karppinen kertoo.

Tapaus on kuitenkin tavalla tai toisella koskettanut lähes jokaista Karppisen kohtaamaa henkilöä.

– Monella on tarinoita kuinka hänen tuttavansa oli siellä. Toinen oli syömässä ja kuuli laukauksia lähellä, hän kuvailee.


Kuulopuheisiin uskotaan

Karppinen kertoo kiinnostavana seikkana, että kuulopuheet leviävät ja niihin uskotaan kaduilla. Esimerkiksi terroristijärjestö Isisin esittämä väite järjestön osallisuudesta tekoon on ihmisten suussa kuin faktaa, vaikka vahvistusta tai todisteita väitteille ei ole saatu.

– Ihmiset haluavat epätoivoisesti löytää nopeasti syyn, ymmärrettävästi, ja haluavat laittaa (teon) islamistisen terrorijärjestön piikkiin, vaikka vielä emme tästä mitään oikeasti tiedä, Karppinen toteaa.

Tämän hetkisten tietojen mukaan teosta epäillyn 64-vuotiaan valkoisen amerikkalaismiehen motiivit ovat täysin auki. Hän ei tiettävästi ole edustanut mitään järjestöä, ja on viranomaisten tämän hetken tietojen mukaan toiminut yksin. Miehen lähipiiri on median tietojen mukaan täysin yllättynyt tapahtuneesta.

Yksi viranomaisten toiminnassa kysymyksiä herättäneistä seikoista on, miksi paikallisviranomaiset niin nopeasti kiistivät teon olevan terroriteko. Karppisen mukaan esimerkiksi Lähi-itään viittaavan nimen omaavilla terroriteosta puhutaan paljon rohkeammin, kun taas nyt terrorismin mahdollisuus suljettiin hyvin nopeasti pois.

Mitä teon jälkipuintiin tulee, nostaa teko jälleen ilmoille maan löyhiksikin kuvaillut aselait. Keskustelu on Karppisen mukaan ikuisuusaihe.

– En suoraan sanottuna usko, että näihin aselakeihin on tulossa minkäänlaisia tiukennuksia, hän ennustaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.