MTV:n kirjeenvaihtaja heittäytyi alligaattorin syleilyyn: Toista metriä pitkän alligaattorin halailu auttoi amerikkalaisen miehen masennuksesta – “Katsomme yhdessä televisiota ja syömme kanansiipiä”

Wally-alligaattori viihtyy sohvalla 2:04
Wally-alligaattori viihtyy sohvalla.

Yhdysvalloissa alligaattorit ovat yleisiä maan eteläosissa, mutta talvisessa Pennsylvanian osavaltiossa ne ovat harvinaisempi näky. Pienessä York Havenin kaupungissa asustelee kuitenkin alligaattori-Wally, joka toimii myös paikallisten terapeuttina.

– Tervetuloa! Tässä on alligaattorihuoneemme, se tunnetaan myös olohuoneena, sanoo talon omistaja Joie Henney MTV Uutisille.

Olohuone ei ole mikä tahansa amerikkalainen olohuone, vaan siellä asustelee kolme alligaattoria. Vauvaikäinen Luna lämmittelee kopissaan, keskimmäinen Scappy kylpee isossa altaassa, mutta missä on isoveli-Wally?

– Hän on varmaan sohvan takana. Kyllä, siellä se lämmittelee, Henney hihkaisee.

Kolmevuotiaaksi Wally on yllättävän iso. Hän on puolitoistametrinen, kolmekymmentäkiloinen ja kasvaa koko ajan. Henney joutuu nostamaan Wallyn sohvalle kunnon otteella.

– Sinusta on tulossa jo aika painava, Henney sanoo Wallylle ja antaa sen otsalle suukon.

Henney tiedostaa käsittelevänsä villieläintä, muttei ole kuulemma koskaan pelännyt Wallyä.

Pelasti pienenä loukkaantuneita lintuja

– Hänen puremavoima on todella voimakas. Ylä- ja alaleuan hampaat ovat yhteensä lähes kolme senttimetriä pitkät. Hän voi satuttaa niin kovasti, että toivot kuolevasi. He purevat vain, jos pelkäävät eikä hän pelkää, Henney vakuuttaa.

Kylmäverisyydestään huolimatta Wally tykkää omistajansa mukaan halailla. Wally onkin Yhdysvaltain ensimmäinen rekisteröity terapia-alligaattori. Henney kierrättää Wallyä esimerkiksi paikallisissa vanhainkodeissa.

– Lääkärini kysyi, että mikä minut paransi masennuksesta. Vastasin, että perheeni ja alligaattorin kanssa hengailu ja enemmän alligaattorin!

Henney on aina pelastanut villieläimiä. Pienenä Henney kuntoutti loukkaantuneita lintuja ja käärmeitä, mutta hän on aina ihaillut alligaattoreita. Henneyn alkuperäinen idea oli ottaa kotiinsa hoitoon haavoittuneita alligaattoreita, mutta Floridasta pelastettu Wally vei sydämen.

– En kuitenkaan suosittele alligaattoria lemmikiksi. Me pelastamme haavoittuneita alligaattoreita ja hoidamme heidät terveiksi. Sijoitamme heidät sitten luonnonpuistoihin tai eläintarhoihin. Wallysta en tosin luovu, Henney sanoo.

– Se tykkää, kun rapsutan leuan alta. Katsomme televisiota yhdessä ja syömme yhdessä kansansiipiä. Leijonakuningas-piirretty on Wallyn suosikki.

Pakastettuja hiiriä ja kanansiipiä

Kanansiipien lisäksi Wallyn lempiruokaa ovat pakastetut hiiret. Henneyllä on pieni laite, jolla hän antaa äänimerkin, kun on ruoka-aika.

Henneyn mukaan Wally kasvaa nopeammin kuin muut lajitoverinsa. Wallyn odotetaan kasvavan jopa viisimetriseksi ja painavan isona jopa 450 kiloa. Henneyta ei silti pelota.

– Täytyy varmaan muuttaa itse erilliseen majaan, että Wally mahtuu kylpemään kunnolla olohuoneeseen, Henney vitsailee.

Lue myös:

    Uusimmat