Mainos

MTV:n Haapala: Politiikan tekeminen Suomessa nyt luokattoman huonoa

Valtioneuvoston linnassa käydään edelleen neuvotteluja sote-sovun löytämiseksi. Neuvotteleva kokoonpano on niin pieni, että tietoja asioiden etenemisestä ei ole.

Pääministeri Juha Sipilä kuitenkin sanoi iltapäivällä, että sopu pitää löytää tänään.

MTV Uutisten politiikantoimituksen esimies Timo Haapala sanoo suoraan Seitsemän Uutisissa, että sote-sotku ja hallituskriisi ovat rapauttaneet pahasti hallituksen arvovaltaa.

– Tämä on ollut luokattoman huonoa johtamista. Pääministerin kuuluu pitää sanoistaan kiinni. Ei pääministeri voi tehdä takarajoja, ellei niistä pidetä kiinni. Kuten nähdään, taas neuvotellaan.

Haapalan mukaan toinen iso ja vaikea kysymys on kookoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Alexander Stubb. Haapala sanoo kokeneella rintaäänellä, että keskusta ja perussuomalaiset ovat jopa piilotelleet Stubb-pulmaa.

– On selvää, että neuvottelukumppanit kokevat, ettei Alexander Stubbilla ole kunnon mandaattia omiltaan neuvotteluissa. Kaiken kaikkiaan politiikan tekeminen Suomessa on luokattoman huonoa tällä hetkellä.

Haapalan mukaan hallituksen kuherruskuukausi on nyt ohi. Jos hallitus kaatuu, uusi yritetään hänen arvionsa mukaan saada aikaan neuvottelemalla.

– Uusiin vaaleihin Suomella ei pitäisi kerta kaikkiaan olla aikaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.