MTV:n ex-uutisankkuri Aino Huilaja lähetti terveisensä aurinkoiselta Lanzarotelta: Matka sujuu rennosti, mutta eräs arkinen toimitus aiheuttaa päänvaivaa: "Muutaman kerran on täytynyt miettiä, miten selviää"

3:16
MTV:n entinen uutisankkuri kertoi kuulumisiaan Kanariansaariin kuuluvalta Lanzarotelta käsin Viiden Jälkeen -ohjelmassa.

Aino Huilajan ja hänen miehensä sekä perheen koiran elämä matkailuautossa on sujunut paremmin kuin pariskunta etukäteen osasi odottaa.

MTV:n entinen uutisankkuri kertoi kuulumisiaan Kanariansaariin kuuluvalta Lanzarotelta käsin päivän Viiden Jälkeen -ohjelmassa.

Viime syksynä Huilaja irtisanoutui työstään ja lähti puolisonsa ja koiran kanssa kiertämään maailmaa. Matka kotisuomesta eteni Euroopan läpi Etelä-Espanjaan.

– Sieltä puskimme 30 tuntia autolautalla tänne. Mersu oli autokannella, meillä oli hytti ja koira oli häkissä kannella, Huilaja kertoo merimatkasta Kanariansaarille.

Arkiset asiat eivät toimi, kuten kotona

Aika reissussa on mennyt Huilajan sanoin älyttömän nopeasti.

– Positiivisin yllätys on ollut, ettei autossa ole vessaa ja olemme silti pärjänneet hyvin. Muutaman kerran on täytynyt miettiä, miten selviää, kun olemme olleet jumissa autossa tai väkijoukon keskellä eikä vessaa ole ollut lähimaillakaan.

Negatiivisia yllätyksiä ei toistaiseksi ole liiemmin tullut vastaan. Pariskunnan aika on kulunut rennoissa merkeissä, vaikka kumpikin on tehnyt pieniä töitä matkan varrella. Esimerkiksi Huilaja on kirjoittanut matkailukolumneja ja kirjoitustöitä.

– Eniten aikaa menee, kun mikään arkinen asia ei tapahdu nopeasti tai itsestään. Esimerkiksi tämän (haastattelun) jälkeen meillä on luvassa pyykki-ilta.

– Meidän täytyy etsiä saaren ainoa itsepalvelupesula ja istua siellä pari tuntia. Automme on täynnä likaisia vaatteita.

Huilaja ja hänen miehensä eivät ole harrastuksensa kanssa yksin. Uusien matkailuautojen myynti rikkoi viime vuonna ennätyksen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja