MTV:n erikoishaastattelussa Moon Knight -tähdet Oscar Isaac ja Ethan Hawke: "Suomalaiset tarvitsevat tätä eniten"

Moon Knight -tähdet Oscar Isaac ja Ethan Hawke paljastavat, miksi sarja sopisi erityisesti suomalaisille 0:30
Oscar Isaac ja Ethan Hawke paljastavat, miksi uutuussarja sopii juuri suomalaisille.

Uutuussarja käsittelee muun muassa mielenterveysongelmia. 

Disney+ -palvelussa ensi-iltansa keskiviikkona 30. maaliskuuta saanut Marvel Universumiin sijoittuva Moon Knight -sarja valjastaa mielenterveyshaasteet uudella tavalla omanlaisekseen supervoimaksi. MTV Uutiset saivat erikoishaastatteluunsa itse Moon Knightia (Kuuritari) näyttelevä Oscar Isaacin ja sarjan pahista Arthur Harrowia näyttelevä Ethan Hawken.

Sarja antaa Hawken mukaan mielenterveysongelmille uuden symbolisen merkityksen supersankarin kautta.

– On hienoa, että supersankari ei tiedä kuka hän on. Hän kärsii useista mielenterveydellisistä ongelmista ja yrittää löytää ja ymmärtää itseään. Mielenterveysongelmat nähdään usein pahan hahmon ominaisuutena, mutta mielenterveysongelmat ja niistä parantuminen supersankarin muodossa ovat jotain, mitä en ole ennen nähnyt.

Hawke kertoo löytäneensä hahmostaan Arthur Harrowista yhtäläisyyksiä itsensä kanssa. Hän joutui tarkastelemaan esimerkiksi omaa pimeää puoltaan.

– Psykologisesti tämä oli todella innostavaa minulle, koska sarjassa on supersankarielokuville ominaisia seikkailuja ja jännitystä, mutta se on myös todella henkilökohtainen. Se oli kiehtovaa ja uskon, että se kiehtoo myös katselijoita, Hawke lisää.

– Pahiksien näyttelemisessä mielenkiintoista on se, että siinä joutuu oikeuttamaan itselleeen tietyn toimintamallin. Samalla ymmärrät, että me kaikki teemme niin joka päivä. Oikeutamme toimiamme jatkuvasti, vaikka ne satuttavat muita. Vastaamme todella usein omaan epävarmuuteemme ylimielisyydellä. Se on luontainen asia.

– Rakastan synkkien hahmojen näyttelemisessä sitä, että silloin voin nähdä niitä puolia myös itsessäni ja ehkä myös oppia niistä, hän analysoi.

Muun muassa Star Wars -elokuvista tuttu Isaac joutui roolinsa kynnyksellä pohtimaan omaa henkilökohtaisen elämänsä toimintaansa syvällisesti. 

– Luulen, että vanhetessani olen miettinyt enemmän asioita joita teen ja sitä, miksi teen niin. Mietin myös sitä kuinka voin olla henkilö, joka haluaisin olla ja kuinka kehitän uuden identiteetin tai identiteetin joka haluan olla.  Olen arvottanut ne uudestaan.

Kaksikko pohtii haastattelussaan syitä myös sille, miksi juuri suomalaisten tulisi katsoa Moon Knight. Katso heidän vastauksensa ylläolevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat