Mainos

MTV myy tuotantoyhtiönsä Aarni Kuorikoskelle

MTV Oy on myynyt tapahtumaohjelmia tuottavan MTV-Tuotanto Oy:n Aarni Kuorikoskelle. MTV-Tuotannossa viime kuun lopussa aloitetut yt-neuvottelut jatkuvat uuden omistajan kanssa.

MTV3

Kuorikoski on aiemmin toiminut mm. MTV Viihde Oy:n vastaavana tuottajana ja Pearson Television Entertainment Oy:n ohjelmapäällikkönä. Hän ostaa yksityishenkilönä koko MTV-Tuotannon osakekannan. Hän ei kerro kauppasummaa. Alma Median pörssitiedotteen mukaan "kaupalla ei ole välitöntä vaikutusta MTV Oy:n tulokseen".

MTV-Tuotannon liikevaihto oli vuonna 1999 noin 13 miljoonaa markkaa, kun koko tv-yhtiön liikevaihto oli vajaat 1,1 miljardia. Kauppa on osa MTV:n isoa remonttia, jonka yhteydessä yhtiö karsii työvoimaansa peräti 150 henkilötyövuoden verran. MTV-Tuotannon palveluksessa on 34 työntekijää. Kuorikosken mukaan henkilökunnan tarve sopeutetaan vastaamaan työtilannetta.

Yt-neuvottelut jatkuvat

Pääluottamusmies Pekka Niemiahon mukaan MTV-Tuotannon myynti Kuorikoskelle oli yllättävä liike. MTV-Tuotannossa tammikuun lopulla aloitetut yt-neuvottelut jatkuvat uuden omistajan kanssa. -Toivomme, että Kuorikoskella on halua jatkaa yhtiön toimintaa mahdollisimman suuressa mittakaavassa, Niemiaho toteaa. Hän uskoo, että tuotantoyhtiön ohjaus-, järjestely- ja tarpeistopalveluille riittää kysyntää vastakin.

Kuorikoski ei vielä osaa arvioida mahdollista työvoiman leikkaustarvetta. -Kartoitamme ensi viikolla yhtiön hinnoittelua ja nykyistä ja uutta asiakaskuntaa. MTV:n ohella tuotantoyhtiö palvelee jatkossa myös muita alan yrityksiä. Alustavia neuvotteluja ensimmäisten MTV:n ulkopuolisten asiakkaiden kanssa on Kuorikosken mukaan jo käyty.

Tangomarkkinoita ja konserttitelevisiointeja

Tangomarkkinoiden logo 2000

MTV-Tuotanto on tähän asti vastannut erilaisten tapahtumien kuten Tangomarkkinoiden ja Elämä lapselle -konserttien televisioinnista. Ohjaus- ja lavastuspalveluiden ohella yhtiö on hoitanut MTV:n puvusto- ja tarpeistopalveluita. Kaupan yhteydessä vaihtavat omistajaa myös MTV-Tuotannon puvusto, tarpeisto ja lavaste-elementit. Paul Keskisen tilalle MTV-Tuotannon toimitusjohtajaksi siirtyvä Kuorikoski jatkaa yhtiön toimintaa entisissä tiloissa. Hänen mukaansa yhtiöllä on MTV:stä irtautumisen jälkeen edessään nimenvaihto.
MTV-Tuotannon palvelujen ulkoistaminen on jatkoa yhtiön draama- ja viihdetuotantojen ulkoistamiselle. Yhtiö myi draamatuotantonsa viime vuoden syyskuussa suuren ruotsalaisen Jarowskij Underhållning -yhtiön suomalaiselle tytäryhtiölle. Viihdetuotannot oli ulkoistettu jo aiemmin.

Pekka Niemiaho ei usko, että toiminnan ulkoistamiset MTV:ssa enää tämän jälkeen jatkuvat. -Yhtiössä ei oikeastaan ole enää mitään ulkoistettavaa, jos uutis- ja ajankohtaistoimitus aiotaan pitää talon sisällä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.