MTV Kuopiossa: Näihin asioihin Joel Marinin puolustus vetoaa vaatiessaan lievempää tuomiota

3:28
MTV Kuopiossa: Näihin asioihin Joel Marinin puolustus vetoaa vaatiessaan lievempää tuomiota – katso puolustuksen haastattelu kokonaisuudessaan

Kuopion kouluhyökkäyksen käsittely hovioikeudessa jatkui tänään syytetyn kuulemisella. Syytetyn puolustusasianajaja Matti Niiranen sanoo, että perusteluita tuomion lieventämiselle on useita.

Käräjäoikeus tuomitsi aiemmin Joel Marinin elinkautiseen muun muassa murhasta ja 20 murhan yrityksestä. Syytetty valitti tuomiostaan hovioikeuteen ja vaatii sen lieventämistä määräaikaiseksi.

Puolustus on käräjäoikeuden ja syyttäjän kanssa eri mieltä muun muassa siitä, kuinka murhan yrityksen uhrit tulisi rajata. Puolustus haluaa oikeuden arvioivan uudelleen myös henkirikosta, jonka Marin on aiemmin tunnustanut.

– Onko se erityisen raaka tai julma, sillä tavoin kuin murhan tunnusmerkistössä edellytetään, Niiranen kertoo.

– Henkirikos itsessään on raaka ja julma teko, siitä ei pääse mihinkään. Mutta meillä on oikeuskäytäntöä, jossa tätä erityistä raakuutta ja julmuutta arvioidaan.

– Esimerkiksi kirveellä tehtyjä henkirikoksia ei ole pidetty murhana aina. Se riippuu rikoksesta itsestään ja olosuhteista. Ja tämä saatetaan nyt hovioikeuden arvioitavaksi.

Lisäksi puolustus katsoo Marinin olleen alentuneesti syyntakeinen tekohetkellä.

Marin hyökkäsi miekan kanssa opiskelijoiden kimppuun Savon ammattiopistossa vuonna 2019. Hyökkäyksessä kuoli nuori ukrainalaisnainen, ja kymmenkunta muuta opiskelijaa loukkaantui.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja