MTV Kiovassa: Sodan vuosipäivä on sujunut yllättävän rauhallisesti – ukrainalaisia mietityttää nyt myös Moldovan tilanne

MTV Kiovassa: Tunnelma sodan vuosipäivänä on ollut yllättävän rauhallinen, mutta ensi yötä odotetaan vielä valppaina 2:05
MTV Uutisten toimittaja Laura Pylvänäinen raportoi Kiovasta sodan vuosipäivänä.

Venäjän hyökkäyssodan vuosipäivänä puheenaiheeksi on noussut myös Venäjän mahdollinen hyökkäys Moldovaan.

Ukrainassa Kiovassa paikalla oleva MTV Uutisten toimittaja Laura Pylvänäinen kuvailee tunnelmaa kaupungissa sodan vuosipäivänä yllättävän rauhalliseksi.

– Osa kaupunkilaisista on ollut tavallista hermostuneempia. Toisille tämä on ollut aivan tavallinen päivä muiden joukossa sotaa käyvässä maassa.

Ilmaiskuista varoittavia sireeneitä ei ole kuullut viime yönä tai tänään ollenkaan. Kiovassa ei ole järjestetty tänään suuria kokoontumisia, lukuun ottamatta aamuista muistotilaisuutta Sofian katedraalilla, johon myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi osallistui.

– Hän jakoi sotilaille kunnian mitaleita, Pylvänäinen kertoo.

Ukrainan armeija oli etukäteen varautunut kaikenlaisiiin Venäjän iskuihin sodan vuosipäivänä. Ihmisiä kehotettiin jäämään tilanteen salliessa etätöihin ja koululaisia etäkouluun.

Erityisenä kahvipöytien puheenaiheena on tänään myös ollut Moldovan tilanne. Venäjänkielisessä sosiaalisessa mediassa on levinnyt tieto, jonka mukaan Venäjä väittää Ukrainan suunnittelevan hyökkäystä Moldovaan.

– Tämän tietenkin pelätään viittaavan siihen, että Venäjä aikoisi tosiasiassa hyökätä Moldovan suuntaan, Pylvänäinen kertoo.

Vaikka päivä on tähän saakka sujunut rauhallisesti, ovat ukrainalaiset vielä valppaina tulevan yön ja huomisen päivän aikana, Pylvänäinen arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat