Mainos

MTV keräsi vinkit alokkaille ja kotijoukoille – "inttilegendoissa ei yleensä perää!"

Varusmiespalveluksen aloitus voi olla kova paikka sekä alokkaille että kotirintamalla. MTV Uutiset kysyi Varusmiesliitosta ja Porin prikaatista muutamia vinkkejä, joilla alokkaat ja eroahdistuksesta kärsivät vanhemmat sekä tyttö- ja poikaystävät selviäisivät mahdollisimman hyvin.

– Armeijan käyminen on aika pitkälti asennekysymys. Hyvällä asenteella edes ensimmäiset päivät eivät ole mitenkään ylitsepääsemättömiä.

– Intti kokonaisuudessaan voi olla myös mukava ja elämyksellinen kokemus!

– Reippaudella ja tekemällä oman parhaansa pääsee pitkälle. Kannattaa käyttää myös sitä omaa päätä, vaikka joskus päinvastoin kuulee, että intissä ei näin kannattaisi tehdä.

– Esimerkiksi sosiaalinen media mahdollistaa erinomaisesti yhteydenpidon myös kotijoukkoihin, eli linkki ei katkea varusmiespalveluksen aikana. Siihen saattaa tulla vähän vastaamisviivettä, mutta ei mitään sellaista mistä ei selvittäisi.

– Älkää huolestuko vaikka pojasta tai tytöstä ei kuuluisi mitään ensimmäisen päivän aikana. Puolustusvoimat pitää kyllä huolen omistaan, ja ensimmäisten päivien aikana tulee niin paljon uutta asiaa, että kotiväelle viestittäminen ja soittelu voivat unohtua kokonaan tai sille ei vain ole aikaa.

– Varusmiehet ovat kaikki aikuisia ihmisiä, joiden asioita ei muille kerrota. Edes varusmiehen äiti ei siis saa tietoonsa varusmiehen koulutuspisteitä, Cooper-tulosta tai sairaskertomusta, jos hän ei niitä itse kerro.

– Ei kannata uskoa vanhoja inttilegendoja, niissä ei yleensä ole perää!

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.