Mainos

Jaakonsaari motissa parlamentissa: Lähistöllä tiettävästi epäiltyjen etsintäoperaatio

Euroopan parlamentti on yhä suljettu, eikä sieltä pääse ulos eikä sisään, kertoo SDP:n europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari. Brysselissä etsitään parhaillaan useita ihmisiä epäiltynä yhteyksistä kaupungissa tehtyihin terrori-iskuihin. 

– Ilmeisesti tämä johtuu siitä, että tässä ihan lähistöllä on näiden tiettyjen epäiltyjen kiinnisaamisoperaatio. Näin minulle on kerrottu. Tämä on kyllä erikoista, ettei pääse pois, että jotain kyllä tapahtuu, Jaakonsaari kertoo.

Jaakonsaari poistui Maelbeekin metroasemalta europarlamenttiin vain noin viisitoista–kaksikymmentäminuuttia ennen terrori-iskua.

– Se oli läheltä piti -tilanne ihan henkilökohtaisestikin.

Demarimeppi oli huomannut, että jotain erikoista oli ilmassa jo lähtiessään matkaan Joséphine-Charlotte -metroasemalta, jossa oli paljon poliiseja ja poliisikoiria. 

– Täällä Brysselissä on jo tottunut siihen, että täällä on paljon sotilaita ja poliiseja näiden aikaisempien iskujen varalta, enkä tietenkään voinut kuvitella, että kyse on tästä. Jotenkin vaisto kertoi, että jotain tapahtuu, sillä poliisien määrä oli niin suuri pienellä metroasemalla, hän kertoo.

Europarlamentissa on Jaakonsaaren mukaan siirrytty aamun lamaantuvista ajatuksista tulevaisuuteen ja terrorismin torjuntaan.  

Illansuussa äärijärjestö Isis ilmoitti olevansa iskujen takana.

– Nythän on kritisoitu sitä, että Pariisin iskujen tekijä saatiin niin hitaasti kiinni. Ranskan ja Belgian välillä tiedustelutietojen välillä on ollut heikkoa. Se on parantunut vähän, mutta siinä on vielä puutteita. 

– Eurooppalainen haaste on myös se, että kiinni saadut ja tuomitut ovat eurooppalaisia ihmisiä. Mikä se on, että Euroopassa sikiää osittain hirveissä lähiöissä ja tulevaisuudettomassa ilmapiirissä terrorismia? On syytä pohtia perussyitä.

Jaakonsaaren omat pääsiäissuunnitelmat menivät uusiksi, sillä huominen aamulento Brysselistä Helsinkiin on peruttu.

– Minulla oli sieltä suoraan jatkolento Kuusamoon. Täytyy miettiä, miten täältä pääsee Rukan hangille, jossa tunnetusti syntyy uusia ajatuksia. 


0:34

0:59

1:28

9:37

Oletko paikalla - kerro meille!

MTV Uutiset haluaa kuulla tarinasi. Voit myös laittaa meille kuvia ja videoita, jopa suoraa lähetystä tapahtumapaikalta.

*Sähköpostilla tiedot ja kuvat osoitteeseen kuvat@mtv.fi tai uutiset@mtv.fi

*Voit ottaa yhteyttä myös Facebookissa ja Twitterissä @MTVUutiset

*Voit soittaa numeroon 010 300 5454 

*Uutisvinkit saa toimitukseen myös sovelluksen kautta: http://www.mtv.fi/uutiset/uutisvinkki

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.