Mainos

MT:n kysely: Nato-jäsenyyden vastustus väheni – enemmistö silti edelleen vastaan

Suomessa enemmistö vastustaa edelleen Nato-jäsenyyttä, ilmenee Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä kyselystä. Samalla kuitenkin jäsenyyden hakemisen vastustaminen on vähentynyt ja epävarmuus kannasta lisääntynyt.

Kyselyn mukaan joka neljäs vastanneista kannattaa jäsenyyttä. Lähes joka toinen on asiasta eri mieltä. Jäsenyyden hakemista kannattavien osuus oli sama kuin se on ollut eri tahojen tekemissä kyselyissä puolentoista vuoden aikana. Sen sijaan niiden määrä, jotka eivät halua Nato-jäsenyyden hakemista, pieneni kymmenkunta prosenttiyksikköä lehden mukaan.

Vastanneista kokoomuksen kannattajista reilu 60 prosenttia toivoo jäsenyyden hakemista. Kyselyyn vastanneista keskustan, perussuomalaisten ja SDP:n äänestäjistä jäsenyyden hakemista toivoo enintään 30 prosenttia. Lehden mukaan keskustalaisten kanta on pysynyt vakaana, mutta SDP:n ja perussuomalaisten kannattajat ovat liukumassa Naton suuntaan. Vähiten jäsenyys sai kyselyssä kannatusta vasemmistoliiton ja vihreiden äänestäjien keskuudessa. Heistäkin tosin yhä useampi on epävarma kannastaan. 

Gallup Elintarviketieto kysyi loppiaisviikonloppuna reilun tuhannen ihmisen kantaa asiasta.

Suomen on määrä osallistua Nato-sotaharjoitukseen keväällä. Katso MTV:n uutisjuttu aiheesta alta:

1:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.