HS-gallup: Lähes puolet suomalaisista ei jäisi odottamaan Ruotsia Nato-prosessissa

Suomalaisista 46 prosenttia katsoo, että Suomen tulisi tilanteen tullen liittyä Natoon yksin eikä odottaa Ruotsia. Tämä selviää Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä. Vastaajista 38 prosenttia kannatti Ruotsin odottamista ja 15 prosenttia ei ottanut asiaan kantaa.

Kantar Publicin toteuttamaan kyselyyn vastasi 1  073 ihmistä.

Etenemistä yksin ilman Ruotsia kannattivat vahvimmin oikeistolaisesti ajattelevat, yli 50  000 euroa vuodessa ansaitsevat, ylempinä tai alempina toimihenkilöinä työskentelevät sekä miehet. Perussuomalaisten ja kokoomuksen kannattajat olivat vahvimmin tällä linjalla.

Kyselyssä ilmeni, että Nato-jäsenyyden kannatus on vieläkin jatkanut kasvuaan. Jäsenyyttä kannatti tässä kyselyssä 80 prosenttia vastanneista. Jäsenyyshakemuksen jättämisen aikaan tehdyssä HS-kyselyssä viime vuoden toukokuulta tätä mieltä oli 73 prosenttia vastaajista.

Kahdeksan prosenttia oli jäsenyyttä vastaan ja 11 prosentilla ei ollut asiaan kantaa.

HS-gallupin tulos on samansuuntainen kuin Ilta-Sanomien kyselyssä, joka julkaistiin vajaat kaksi viikkoa sitten. Taloustutkimuksen toteuttamassa kyselyssä 53 prosenttia oli sitä mieltä, että Suomen Nato-jäsenyyden toteutuminen ei saa riippua siitä, millainen Ruotsin aikataulu on.

Stoltenberg: Suomi voi mennä Natoon ennen Ruotsia – mitä Naton pääsihteerin kommentti käytännössä tarkoittaa? 5:51
Stoltenberg: Suomi voi mennä Natoon ennen Ruotsia – mitä Naton pääsihteerin kommentti käytännössä tarkoittaa?

Lue myös:

    Uusimmat