Mr. Kirjallisuus suosittelee Pekka Töpöhäntää

MTV3:n Nämä viisi kirjaa haluaisin antaa Sinulle -juttusarjassa kerrotaan, millaisia kirjoja tunnetut henkilöt antaisivat lahjaksi tärkeälle nuorelle, omalle lapselleen tai tuttavalle, jolle haluavat antaa parastaan.

Jos Suomessa valittaisiin Herra Kirjallisuus, Stig-Björn Nyberg olisi vahvoilla. Akateemisen kirjakaupan pitkäaikaisena johtajana hän jos kuka tietää suuren yleisön kirjamaun.

Vaikka "Nalle" Nyberg on jo jäänyt eläkkeelle, hän ei pääse kirjoista eroon - eikä haluakaan. Hän on Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja, Kirjakauppaliiton kunniapuheenjohtaja ja esimerkiksi vakiovieras MTV3:n kanavalla, jossa Stig-Björn Nyberg vetää

Hän on myös haluttu haastateltava, kun puhutaan kirjallisuuden suurista virtauksia - kuten nyt tässäkin viiden kirjan valitsemissarjassa.

Nyberg valitsi yhdeksi suosikikseen Pekka Töpöhännät. Hän sanoo Töpöhäntä-kirjojen kautta ymmärtäneensä jo 1950-luvulla, miltä kiusatuksi joutuneesta tuntuu ja panemaan hanttiin huomattuaan sellaista.

Valinta kertoo paljon Nallesta itsestään: hän on syvästi sivistynyt, humaani ja huumorintajuinen, ystävällinen ja oivaltava kuin Pekka Töpöhäntä itse.

Lue myös:

    Uusimmat