Mainos

Mr. Kirjallisuus suosittelee Pekka Töpöhäntää

MTV3:n Nämä viisi kirjaa haluaisin antaa Sinulle -juttusarjassa kerrotaan, millaisia kirjoja tunnetut henkilöt antaisivat lahjaksi tärkeälle nuorelle, omalle lapselleen tai tuttavalle, jolle haluavat antaa parastaan.

Jos Suomessa valittaisiin Herra Kirjallisuus, Stig-Björn Nyberg olisi vahvoilla. Akateemisen kirjakaupan pitkäaikaisena johtajana hän jos kuka tietää suuren yleisön kirjamaun.

Vaikka "Nalle" Nyberg on jo jäänyt eläkkeelle, hän ei pääse kirjoista eroon - eikä haluakaan. Hän on Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja, Kirjakauppaliiton kunniapuheenjohtaja ja esimerkiksi vakiovieras MTV3:n kanavalla, jossa Stig-Björn Nyberg vetää

Hän on myös haluttu haastateltava, kun puhutaan kirjallisuuden suurista virtauksia - kuten nyt tässäkin viiden kirjan valitsemissarjassa.

Nyberg valitsi yhdeksi suosikikseen Pekka Töpöhännät. Hän sanoo Töpöhäntä-kirjojen kautta ymmärtäneensä jo 1950-luvulla, miltä kiusatuksi joutuneesta tuntuu ja panemaan hanttiin huomattuaan sellaista.

Valinta kertoo paljon Nallesta itsestään: hän on syvästi sivistynyt, humaani ja huumorintajuinen, ystävällinen ja oivaltava kuin Pekka Töpöhäntä itse.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.