Moukarikarsinta nosti Silja Kososen osakkeita EM-finaaliin: "Pitkälle lensi huonoilla heitoilla"

Silja Kosonen otti jännityksen pois avausheitolla: "Olisihan se hieno enkka huomenna heittää" 2:52
Silja Kosonen otti jännityksen pois avausheitolla: "Olisihan se hieno enkka huomenna heittää".

Silja Kosonen moukaroi vakuuttavasti EM-finaaliin, vaikka hänellä olikin omien sanojensa mukaan tahmea aamukarsinta.

– Ei se mikään helpoin ollut, mutta ei kenelläkään ollut helpointa. Vain kolme heitti yli karsintarajan, mikä viittaa jo siihen, etteivät olosuhteet olleet ihan helpoimmat. Aika kuuma oli ja vähän hitaampi rinki kuin mitä joissain isoissa kisoissa on ollut. Kyllä siinä duunia saa tehdä. Eiköhän huomenna heitetä pitkälle silti, Kosonen kuvaili karsintaa.

Kosonen heitti tuloksen 70,94, millä irtosi karsinnan kuudes sija. Karsinnassa huipputuloksia ei nähty, sillä pisimmälle kiskaissut Tanskan Katrine Jacobsen sai tuloksen 72,88. Kosonen ei saanut omasta mielestään läheskään parastaan irti.

– Aika pitkälle lensi aika huonoilla heitoilla, että se lupaa hyvää sinänsä. Vähän sellaista turhaa repimistä. Vaikutti, kun huomasi, että rinki on vähän tahmea, niin lähti repimään liikaa. Kun alun saa kuntoon huomenna, niin kyllä siitä hyvä tulee.

Karsinnan vaisu taso selittyy kenties kuumalla kelillä ja karhealla ja hitaalla ringillä.

– En liikaa rupea mitään rinkiä syyttelemään. Kyllä mun mielestä pitää pystyä kaikkialla heittämään. Varsinkin tällein tosi kuumalla, kun kroppa toimii hitaammin, joutuu tekemään kovaa duunia, että pääsee eteenpäin, heittäjä analysoi.

Finaali käydään iltakisana maanantai-iltana, mikä on Kososelle mieleen.

– Tykkään iltakisoista. Siellä on siisti tunnelma. Jos aurinko ei porota naamaan, niin sekin vähän helpottaa. Odotan innolla, että pääsen kisaamaan huomenna.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kosonen on puhunut ennen EM-kisoja mitalitavoitteesta ja jopa kullasta. Karsinnan jälkeen hän ei lähtenyt paukuttelemaan henkseleitä, kun häneltä kysyttiin ennätyskunnosta.

– Kyllä ihan hyvältä tuntuu, että miksei, Kosonen vastasi.

Kovia nimiä tippui pois finaalista, kun kauden tilastokakkonen Krista Tervo ja tilastokolmonen Bianca Ghelber jäivät karsintaan. Kosonen on siis loppukilpailuun päässeistä tailstovertailussa nyt toisena tämän kauden parhaallaan 73,97. Edellä on vain Moldovan Zalina Marghieva, joka kiskaisi karsinnassa tuloksen 71,33.

 

Lue myös:

    Uusimmat