Moto3:n mestaruustaisto tiivistyi – MM-pistekärki Arenas kaatui loppukierroksilla

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Moto3-luokan mestaruustaisto tiivistyi sunnuntaina, kun kautta dominioinut espanjalainen Albert Arenas kaatui ja jäi pisteittä San Marinon osakilpailussa.

Arenas taisteli palkintosijoista vielä kaksi kierrosta ennnen ruutulippua, mutta pieni kontakti Tony Arbolinon kanssa johti espanjalaisen kaatumiseen seuraavassa mutkassa. Arenas kaatui hiekoille ja yritti jatkaa ajamista, mutta epäonnekseen hänen kisansa päättyi keskeytykseen.

Kisan voitti 17. lähtöruudusta startannut skotti John McPhee. Toiseksi sijoittunut paalupaikkamies Japanin Ai Ogura puolestaan nousi mestaruustaistossa vain viiden pisteen päähän Arenasin kärkipaikasta. McPhee on taulukossa kolmantena yhdeksän pisteen päässä Ogurasta.

Aki Ajon tallille kisa oli pettymys. Japanin Kaito Toba oli 17:s ja Espanjan Raul Fernandez joutui keskeyttämään alkukierroksilla.

Moto3-kausi jatkuu ensi viikonloppuna samalla Misanon kilparadalla.