Ratamoottoripyöräilijä Patrik Pulkkinen oli 29:s Moto3-luokan aika-ajoissa Phillip Islandin saarella Australiassa.

Moto3 klo 04.50
Moto2 klo 06.05
MotoGP klo 07.50

Tilaa C More

Pulkkinen, 16, lohkaisi aika-ajoissa harjoituksien parhaasta kierrosajastaan yhden sekunnin kymmenyksen. Ajan 1.40,709 kellottanut Peugeotin suomalaiskuski jäi session pohja-ajasta 3,679 sekuntia.

Nopeinta vauhtia Phillip Islandin radalla piti espanjalainen Jorge Martin, jolle paalupaikka on jo kauden kahdeksas. Toiseen ruutuun ajanut Gabriel Rodrigo jäi Martinin kärkiajasta 0,218 sekuntia.

Kolmannesta lähtöruudusta huomiseen Moto3-kisaan starttaa luokan MM-sarjaa johtava Joan Mir. Espanjalaisen ero MM-taulukossa toisena olevaan Romano Fenatiin (aika-ajoissa 5:s) on 55 pistettä, kun jaossa on enää maksimissaan 75 pistettä. Mir voi siis varmistaa mestaruuden sunnuntaina.

Suomalaisen Red Bull KTM Ajo -tallin kuljettajista Niccolo Antonelli oli 15:s ja Bo Bendsneyder 19:s.