Motivaatio kadoksissa? Löydä into tekemiseen, lue vinkit

Väsyttääkö työnteko, kun aurinko lämmittää ja edessä siintää jo kesäloma suunnitelmineen? Tuntuuko pienikin vaivannäkö suurelta ponnistukselta, vaikka kyseessä olisi mitätön tehtävä?

Kaikki tietävät, miltä tuntuu, kun motivaatiota päivittäiseen tekemiseen töissä tai vaikkapa liikuntaharrastuksessa ei tunnu löytyvän millään. Kadonneen motivaation metsästyksessä ollaan myös AVAn Steven ja Chris -ohjelmassa.

Lue AVAn helpot vinkit, joista saattaa olla apua motivaation takaisinsaamisessa.

1. Keksi itsellesi mantra tai motto ja toista sitä. Se voi olla mitä vain: "keskity", "uskalla", "rauhoitu" tai vaikkapa "arvosta jokaista hetkeä" ovat kaikki hyviä mantroja.

2. Muista onnistumisesi. Se auttaa paitsi selkiyttämään päämääriäsi, myös muistamaan, että työskentely niiden saavuttamiseksi aiheuttaa parhaimmillaan mahtavan olotilan.

3. Tee vähemmän. Koko maailman kantaminen harteillaan ei juuri motivoi yrittämään enemmän. Kun tehtävää on sopivasti, tuntuu toimeen tarttuminen huomattavasti mielekkäämmältä.

4. Ole aktiivinen. Fyysinen ja sosiaalinen aktiivisuus helpottaa motivoitumista päivittäisiin velvollisuuksiin. Laiskuus puolestaan ruokkii laiskuutta.

5. Unelmoi. Unelma on vapauttavampi kuin päämäärä. Unelmien saavuttaminen on aina vaivannäön arvoista. Jaksat paremmin, kun tiedät, että tekemiselläsi on mukava lopputulos.

Yksinkertaiset vinkit auttavat motivaation takaisinsaamisessa, mutta itselleen pitää olla myös armollinen. Aina ei voi olla innokas suorittamaan jokaista mahdollista tehtävää, se on vain inhimillistä. Motivaatio löytyy kyllä uudelleen, kun löytää nautinnon tekemisestään ja sen lopputuloksista.

Motivaatio aiheena AVAn Steven & Chris -talk show'ssa lauantaina 28.5. klo 00.00.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja