Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Moskovalainen kalakeitto 6:lle

Moskovalainen kalakeitto
Moskovalainen kalakeittoCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 16:29(Päivitetty 09.02.2005 10:17)
  • n. 0,5 kg ruodottomia kalafileitä (kirjolohta ja siikaa)
  • 5 sipulia
  • 150 g voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rasiaa herkkusieniä
  • n. 2 dl pakastettuja tai 10-20 g kuivattuja tatteja
  • 3/4 l lihalientä (fondista tai kuutiosta)
  • 3/4 l kalalientä (fondista tai kuutiosta)
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • (2 tl rapuvoita)
  • 10 maustepippuria
  • cayennepippuria
  • 2 tl kapriksia
  • 1 suolakurkku
  • 6 kivetöntä mustaa oliivia
  • tilliä ja persiljaa hienonnettuna
  • 6 ohutta sitruunaviipaletta

1. Laita kuivatut tatit likoamaan lämpimään veteen ainakin pariksi tunniksi.

2. Kuori sipuli, leikkaa se palasiksi ja ruskista voissa ja vehnäjauhoissa. Viipaloi herkkusienet ja lisää ne kasariin.

3. Suikaloi suolakurkku siemenet poistaen.

4. Lisää kattilaaan liemet, tomattisose, mausteet, kaprikset, suolakurkku ja pakstetatit tai kuivatut liotetut tatit liemineen. Anna kiehua hiljalleen 3/4 tuntia. Lisää oliivit viipaloituna kypsymisen loppupuolella, muuten ne hajoavat.

5. Leikkaa nahattomista kalafileistä 15-18 sormenpaksuista palaa.

6. Lisää ne keiton joukkoon 5-10 min. ennen tarjoilua samoin hienoksi silputtu tilli ja persilja. Anna kiehahtaa ja sen jälkeen levähtää hetki kannen alla.

7. Jaa keitto lautasille ja nosta keiton päälle ohut sitruunaviipale. Jos keitto tuntuu liian happamelta, lisää joukkoon vähän sokeria. Jos keitto on kiehunut liian sakeaksi, ohenna sitä lihaliemellä.

"Moskovalainen seljanka on erinomaisen herkullinen keitto, jonka miellyttävää näköä ja makua ei kukaan voi vastustaa." Jos on aikaa, keitä itse kalaliemi. Varaa silloin kalaa ruotoineen ja päineen n.1 kg. Laita kasariin 1 l vettä, vähän valkoviiniä halutessasi, 1 sipuli ja 2 porkkanaa paloiteltuna, maustekimppu (persiljaa, laakerinlehteä, timjamia) ja anna kiehua hiljalleen 1/2 tuntia, Lisää kalanruodot ym. ja anna kiehua 5-10 minuuttia. Siivilöi.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Tietyllä ruokavaliolla merkittävä vaikutus: Pilottitutkimus havaitsi laskun masennusoireissaHalvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttäMaarit testasi eri keinoja päästäkseen eroon banaanikärpäsistä – yksi kikka oli ylivoimainenKärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloaAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:38
    Ravitsemus

    Tietyllä ruokavaliolla merkittävä vaikutus: Pilottitutkimus havaitsi laskun masennusoireissa

  • 08:44
    Halpa vs. kallis

    Halvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttä

  • 06:49
    Niksit

    Maarit testasi eri keinoja päästäkseen eroon banaanikärpäsistä – yksi kikka oli ylivoimainen

  • Eilen19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta