- n. 0,5 kg ruodottomia kalafileitä (kirjolohta ja siikaa)
- 5 sipulia
- 150 g voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 rasiaa herkkusieniä
- n. 2 dl pakastettuja tai 10-20 g kuivattuja tatteja
- 3/4 l lihalientä (fondista tai kuutiosta)
- 3/4 l kalalientä (fondista tai kuutiosta)
- 3 rkl tomaattisosetta
- (2 tl rapuvoita)
- 10 maustepippuria
- cayennepippuria
- 2 tl kapriksia
- 1 suolakurkku
- 6 kivetöntä mustaa oliivia
- tilliä ja persiljaa hienonnettuna
- 6 ohutta sitruunaviipaletta
1. Laita kuivatut tatit likoamaan lämpimään veteen ainakin pariksi tunniksi.
2. Kuori sipuli, leikkaa se palasiksi ja ruskista voissa ja vehnäjauhoissa. Viipaloi herkkusienet ja lisää ne kasariin.
3. Suikaloi suolakurkku siemenet poistaen.
4. Lisää kattilaaan liemet, tomattisose, mausteet, kaprikset, suolakurkku ja pakstetatit tai kuivatut liotetut tatit liemineen. Anna kiehua hiljalleen 3/4 tuntia. Lisää oliivit viipaloituna kypsymisen loppupuolella, muuten ne hajoavat.