Moskovaan huomenna tiukka ulkonaliikkumiskielto – kaikkien pysyttävä sisällä iästä riippumatta, koiria saa ulkoiluttaa vain sadan metrin päässä kotoa

0:45
Video: Espanjassa ulkonaliikkumiskieltoa yritetään kiertää erikoisin keinoin – viranomaiset joutuivat pysäyttämään kadulla toikkaroivan "dinosauruksen"

Moskovan asukkaat määrätään pysymään kotonaan maanantaista lähtien, ilmoittaa pormestari Sergei Sobjanin Moscow Times -lehden mukaan.

Määräys koskee kaikkia asukkaita iästä riippumatta. Kotoa saa poistua vain perustelluista syistä kuten välttämätöntä terveydenhoitoa varten.

Roskat saa viedä, mutta ruoka- tai lääkeostokset pitää hoitaa lähimmässä ruokakaupassa tai apteekissa. Koiria tai muita lemmikkejä saa ulkoiluttaa vain sadan metrin matkalla kotoa.

Moskovassa on tähän mennessä todettu reilu tuhat koronatartuntaa. Koko maassa tartuntoja kerrotaan olevan 1 500.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan 40 prosenttia hengityskonetta tarvitsevista koronapotilaista on Moskovassa alle nelikymppisiä.

Sobjaninin mukaan ihmisiä ei kuitenkaan kielletä ylittämästä kaupungin rajaa.

– Erittäin kielteinen kehityskulku, jonka näemme Euroopan ja Yhdysvaltojen suurissa kaupungeissa herättää suurta huolta kansalaistemme hengestä ja terveydestä, Sobjanin totesi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja