Mainos

Moskova valmistautuu Voitonpäivän paraatiin – esittelee uutta aseteknologiaa

Tällä hetkellä Moskova hehkuu musta-oransseissa väreissä, huomisen Voitonpäivän paraatin teeman mukaisesti. 

Venäjä juhlistaa huomenna Toisen maailmansodan päättymistä Euroopassa. Päättymisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Joka puolella kaupunkia on sodasta muistuttavia valokuvanäyttelyitä, ja keskustaan on pystytetty sadoittain lipputankoja, joissa liehuvat oranssit liput. Tulevasta voitonpäivästä muistutetaan jopa metrolipuissa ja salaatinkääreissä. Keskustan tiet on suljettu useana yönä paraatiharjoitusten vuoksi.

Tämän vuoden voitonpäivän paraatista suunnitellaan kaikkien aikojen suurinta, ja siihen odotetaan osallistuvan yli 15 000 henkeä.


Kaikkien aikojen näyttävimmäksi suunniteltu paraati on kuitenkin jäämässä kansainvälisellä tasolla suunniteltua pienemmäksi. Vaikka Venäjän hallinto lähetti kutsun paraatiin lähes 70 maan johtajalle, saapujia on alle 30 - länsimaiden johtajista lähes kaikki kieltäytyivät. Sen sijaan Moskovaan saapuu kunniavieraita muun muassa Kiinasta, Keski-Aasiasta ja Afrikasta.

 Moskovan Punaisella torilla marssii noin 15000 sotilasta toisen maailmansodan päättymisen 70-vuotispäivän kunniaksi. Tällä kertaa sotilasparaatissa esitellään myös Venäjän uutta aseteknologiaa. 

Voitonpäivää juhlistetaan huomenna paraatilla, jota voi seurata suorana MTV:n nettisivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.